Termik manyetik şalter akım hesabı

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
Bir tali dağıtım panosundan 2 termik manyetik şalter çıkışı ile 2 adet makinaya enerji götürmek istiyorum Birinci makinede ana motor 3 fazlı asenkron 55 kW güçünde, radyatör soğutma motoru 3 fazlı 3 kW gücünde 2. makinede ana motor 3 fazlı asenkron 75 Kw gücünde, radyatör soğutma motoru 3 fazlı asenkron 3,6 kW gücünde tüm motorların kumanda devreleri yıldız-üçgen tali dağıtım panosundaki termik manyetik şalter akım hesabı nasıl yapılır. Tali pano ile en uzaktaki makine arası 5 metre. Ayrıca tali pano 200 metre ötesindeki ana panodan beslenecek ana pano ile tali pano arası beslme kablosu kesit hesabı nasıl yapılır. Ana panoda sadece yukarıdaki 2 makineyı besleyen TMŞ olcak onun akım hesabı nasıl yapılır.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
P=1,73*u*ı*cosq formülünden iletkenlerinizden geçecek akımları hesaplamalısınız.Daha sonra akımı taşıyabilecek kablo ve uygun tmş seçimini yapabilirsiniz.
Gerilim düşümünü 200 metre için dikkate almanızda fayda olabilir.3 faz için gerilim düşümü formülünü kullanarak seçtiğiniz iletkendeki yüzde gerilim düşümünü bulursunuz.Eğer yüzde 3'ten fazla ise kesitinizi artırmanız gerekmektedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,189
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst