Termik Manyetik Şalter (TMŞ) ve Kaçak Akım Rölesi (KAK)

funay_eem

Üye
Katılım
13 Şub 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
merhaba bir binaya enerji girişinin ilk olarak sigortaya mı yoksa kaçak akıma mı gireceği önemli mi(bu sorum tek katlı bir mesken içindi).Diğer sorum ise şu çok katlı bir binaya enerji kofradan sonra TMŞ ye ordan KAK(yangın koruma şalterine) ya giriyor.Peki TMŞ ve KAK (300mA) in amper değerleri nasıl olmalı TMŞ>KAK mı eşit mi küçük mü?Şimdiden teşekkür ederim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Bina besleme hatlarında elektrik resmi kurumu sayaç panolarında önce K.A.K.Ş sonra sayaç ve sayacın çıkışınada sigorta yada T.M.Ş. istemektedir.Böylece Kaçak Akım Koruma Şalteri tüm hattı kaçak akımlara karşı korumuş olur.Diğer soruna gelince kaçak akım şalteri ile sigorta yada T.M.Ş. ler aynı pano içerisinde olduğundan ve ikisinin arasında güç tüketen bir cihaz bulunmadığından aynı değerde olmalıdır.125 A in üstünde K.A.K.Ş. üretilmediğinden zaten kompakt şalter üzerinden bir troid trafo ve kaçak akım rolesi kombinasyonu ile devre açtırılmaktadır.Troid akım tarosu sayaçtan önceye konulmaktadır.İki gün önce yaptığım bir sayaç panosunu göndereyim orda daha net görürsün.
 

Ekli dosyalar

  • sayaç panosu.dwg.rar
    35.5 KB · Görüntüleme: 134

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,325
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst