Termik - Aşırı akım - Koruma röleleri

ReiS_

Üye
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
180
Puanları
1
Yaş
44
Mühendislik mimarlık fakültesi



elektronik ve haberleşme mühendisliği


tesis organizasyonu ödevi



konu:
termik röleler
aşırı akım röleleri
koruma röleleri
 

Ekli dosyalar

  • termik röle bitirme.rar
    84.8 KB · Görüntüleme: 3
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
otomatik kumanda sistemi ve aşırı koruma roleleri hakkında bana bilgi verebilirmisiz
 
arkadaşlar benim bi sorum olacak konusunu bulamadım sitede...soracagım sorum şu:Ben bir sanayi prizi bağladım kompresör çalıştırıyor(hava)ama bi sorun var kompresörün havası bitince tekrar çalışmaya kalkınca 1 tur dönüyor ve yangın koruma rolesi atıyor (63a)yanında bir de 3 lü grup otomat var (25a) bu sorun neden olabilir şimdiden teşekkürler
 
narkoz arkadaşım kompresörün kaç kafalı.anladığım kadarıyla 300 miliamper röle koymuşsun.ben bu röleyi koymanı tavsiye etmem zira çok hassas çalışırlar.
 
narkoz arkadaşım yangın koruma rölesi nedir? sabah erken saat olduğu içinmi nedense hatırlayamadım :)
Anladığım kadarıyla kompresör boşken hava dolana kadar sorunsuz çalışıyor ama hava kullanıldıkca kompresör devreye girdiğinde kısa (1 tur kadar) çalışıyor. Basınç şalteri ile ilgili bir sorun varmış gibi geldi
 
Sn. kadersizlik

* Araştırmalarınızı iyi yapınız, sitemizde birçok bilgi mevcuttur. Dikkatlice, inceleyiniz. Gene de devre bulamıyorsanız, elinizdekileri paylaşırsanız, arkadaşlarımız devreyi görmüş olacaktır.
 
25 a sigorta ayrı olarak bağladığımı söğlemişin eğer 25 a üç fazlı sigorta (motorun gücü sigortaya uygun olarak bağlandığını düşünerek cevaplıyorum) atıyorsa motor kalkınmakta zorlanıyordur. kaçak akımın atm anedeni ise nötr ucunu toprağa bağlamış olmandır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst