Termik manyetik şalter

alagöz

Üye
Katılım
9 Haz 2008
Mesajlar
24
Puanları
0
Yaş
39
TmŞ de kulanilan cift ayar sahasi(o.8in-in= neden kulanilr ve 400 kva dan sonra neden tmŞ panolarda kulanilmaz
 
Hocam bildigim kadari ile yanitlayayim...Cift ayar dediginiz (0.8-1).In , T.M.S' in nominal akiminin (In)
%80 ile %100 degeri arasinda ayarlanabilecegi anlamina gelir.Ki bu durum T.M.S in ayni gucteki minyatur devre kesicilere (w-otomatlara) karsi bir ustunlugudur... Somut bir ornek uzerinden konusursak:
90 A ceken bir yukunuz var...Elinizde de sadece 80 A ve 100 A W-Otomat var...Hangisini kullanirdiniz?
TMS'in avantaji bu...100 A lik TMS'niz varsa ayar sahasini 0.9 a cekip guvenle kullanabiliyorsunuz...
Belli bir gucten sonra ise, devreyi acma-kapama esnasinda olusan arklar,salterin diger uniteler ile otomasyon ihtiyaci gibi sebelerle daha kopmleks devre kesici kullanma zorunlulugu dogar...Tipki 16 mm2 kesitinden sonra salter girislerine bara ile baglanma zorunlulugunun dogmasi gibi...Daha net ve sayisal bilgiler icin notlarimi karistirmam lazim once:)
Saygilar
 
alagöz arkadaşım.400 kva'dan sonra neden tmş kullanılmaz ? lafı,yanlış kullanılmış bir laftır.Tam tersine,
400 kva 'dan büyük trafolarda,bara kesme akımı yüksek olcağından ( 20 kA den büyük ),tmş dışındaki
çözümler ( NH sigortalı çözümler hariç ),özel çözüm ister.Zannederim,bir yanlış anlaşılma sözkonusu olmuş.
 
TedaŞ Şartnemelerİnde ag panosunda 400 kva dan sonra t.m.Ş kulanilmaz
 
alagöz ' Alıntı:
TedaŞ Şartnemelerİnde ag panosunda 400 kva dan sonra t.m.Ş kulanilmaz
Bakımını yaptığımız bir fabrikanın 630kVA trafosu vardı ve AG panosu ana girişinde 1000A Federal TMŞ vardı. 630 kVA trafo yerine 1600kVA trafo geldi ve AG panosu ana girişinde 2500 Merlin Gerin TMŞ var şu an.
Bahsettiğiniz şartnamenin adı, yürürlülğe giriş tarihi ve başlığı hakkında bigi verirseniz daa sağlılkı olur kanımca. Hem 400kVA'dan sonra TMŞ yerine ne takabiliriz?
 
hocam bizde motorlu şalterler var.Hani elle cırt cırt cırt kuruyonuz sonra çaat ediyor ya.onlardan.Merlin gerinin.Bu da termik manyetik şalter diye geçiyorsa bizde de ondan var.
 
sayılır.ama bizde kol var cart cart çekiyosun.Sanırım 1500 2000 amper.ama 1500 den aşağı değil.Bir de elektronik bir modül var.Ampermetresi var.Akım sınırı elektronik modülle yapılıyor.Yani ani akım nominal akım falan.Bu arada ben foruma resim koymayı beceremiyorum diye yüzüme vurmayın lütfen :)
işte onlar da termik manyetik şalter diye mi geçiyor.
 
Alçak Gerilim Devre Kesici dersek daha doğru olur. (TMŞ ile aynı görevi yapıyor, ama daha hassas ayarları var bazılarının)
 
Hah işte bundan ama mikrologic 2.0 var.Belki kastedilen budur.yani 400 kva dan sonra tmş değil de, alçak gerilim kesicisi kullanmak zorunluluğu vardır.Zaten şahsen ben üzerinden 1500 amper geçen bi TMŞ yi açmaya kapamaya korkarım :) Bunlarda düğme,elektronik korumalar ve sert bi yay sistemi var ya daha güvenli geliyor nedense.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst