Tepe kuvveti hesabi dwg.

mrtfb123

Üye
Katılım
24 Kas 2017
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
30
merhaba agac direk ardina beton direk dikecegiz dwg formatinda tepe kuvveti cizimi istendir dagitim firmasi tarafindan ornek proje veya sablon varmidir acaba.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hangi iletkenleri kullanıyorsanız CER kuvvetlerini ve hattın yaptığı açıya göre bileşke vektör hesabını yapıp , yeterli gelen tepe kuvvetine haiz direği seçeceksiniz. Basitçe vektörel olarak cad te çizin kabul ederler. Şablonu olduğunu sanmıyorum.
 
En güzeli İmar veya kadastro altlığında, koordinatlı şekilde direklerin yerlerini gösterir şekilde.
Mevcut direklerin içi boş
yeni direklerin içi dolu şekilde çizmeniz gerekmektedir.
 
merhaba agac direk ardina beton direk dikecegiz dwg formatinda tepe kuvveti cizimi istendir dagitim firmasi tarafindan ornek proje veya sablon varmidir acaba.
Söz konusu tepe kuvveti çizimleri, vektörel çizimlerle bileşke kuvvet bulmak adına yapılır. Ekte örneğini gönderiyorum. Umarım faydası dokunur.

Not: Vektörel çizimler ilgili direğin kullanım amacına göre belirlenmiş olan tüm varsayımlar için tekrarlanmalı, en ağır sonuç veren varsayıma göre direk tipi belirlenmelidir. Ayrıca söz konusu varsayımların örnekleriyle anlatıldığı bir pdf dosyasını da eke ekliyorum.
 

Ekli dosyalar

  • Direk Tepe Kuvveti Diyagramları.zip
    293.8 KB · Görüntüleme: 209
  • Şehir Şebekesi Kılavuz.pdf
    3 MB · Görüntüleme: 141

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst