Teorik Şu Devrede Yardım Edebilir misiniz?

Merhaba aşağıdaki mesajı dün yazmış fakat gönderememişim, görüyorum ki hemen hemen aynı sonuca varmışsınız. Umarım faydası olur. Kolay gelsin.

"Merhaba @90numaraşanzımanyağı, soru güzel bir o kadar da çözüm olarak sürdüğün mantık da ... ama şaseyle beyz arası kond olmaz bildiğin gibi orada ac olduğundan kutuplu kond koymak anlamsız ;). Kimse tr sürmek için ac kullanılabilir, işe yarar diye öğretmedi :(.

Pc simülatörleri kullan osiloskoplu olanlarından Ltspice Proteus gibi, arada bunlar da doğru sonuç vermediği görülüyor yine de osi masrfından kurtarır, pilli devre için stand by battery şemalarını inceledin mi?"
 
Bu gün son eklediğim "teorik" devre ile o sorunu çözdüm. AC'den vazgeçtim, köprü çıkışında kondansatör var artık. Devre pil desteği (battery backup) devresi ile çalışan bir regülatör haline geldi. Ama bu regülatör bir tuhaf duruyor. Neden transistörlerin Emetörünü değil de Kollektörünü çıkışa vermişim acaba?

Devrenin çalışma şekli şudur:

İster trafo ile düşürün ister trafosuz adaptör devresi kullanın, diyot köprüsü ile DC elde edilip kapasitör ile filtreleniyor. Çıkış hem pili besliyor hem de son çıkışı. Devrede elektrik varken yani girişe AC uygulandığında, diyot ile yalıtılmış devrenin sol kısmından beyz uç tetikleniyor. Böylelikle AC fişini çekersem, transistör iletimi kesiyor ve son çıkış sıfır oluyor.

En azından teorim bu. Ben devre şemasını eklemeyi unuttum PCB'yi eklemişim devre bu:

özel_style_ps.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,163
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst