Temposonics Pozisyon Sensörleri (1 µm , 0.001 mm)

İsm@il

Katılımcı Üye
Katılım
3 Şub 2008
Mesajlar
1,022
Puanları
81
Temposonics Pozisyon Sensörleri

Temposonics pozisyon sensörleri, endüstri ve diğer alanlarda hassas pozisyon ölçme deyince ilk akla gelen ürünlerdendir. Endüstrinin bir çok alanında, şişeleme, paketleme, demir çelik haddeleme, saç ve mermer dilimleme, plastik enjeksiyon makinalarında, test sistemleri, hidrolik piston pozisyonlama v.b. uygulamalarda kullanılırlar.


Animasyon ve detaylı bilgi için
http://www.otkon.com.tr/Urun/21/22/temposonics-gbf-serisi-pozisyon-sensorleri/


Temposonics® sensörler " Magnetostrictive " prensibi ile çalışırlar. Çalışma prensibi özetle şu şekildedir; Özel olarak dizayn edilmiş kılavuz borusu içindeki tele uyarma puls’u gönderilir ve kronometre başlar. Bu puls doğrusal bir manyetik alan yaratarak tel boyunca ilerler, pozisyon mıknatısının yarattığı manyetik alanla karşılaşınca kılavuz borusu üzerinde bir burulma oluşturur. Burulmanın etkisiyle boru üzerinde sensör kafasına doğru ses hızı ile ilerleyen bir ultrasonik puls meydana gelir. Bu puls sensör kafası içindeki puls alıcısına ulaşınca kronometre durur.

Uyarma pulsu ile dönüş pulsu arasında geçen zaman çok hassas olarak hesaplanır ve uzaklık hiçbir temas olmadan büyük bir doğrulukla bulunur.( 1 µm , 0.001 mm ) Temposonics sensörler Absolute çalışırlar yani mutlak pozisyon bilgisi verirler. Elektrik kesilmesi durumunda pozisyon bilgisi kaybolmaz.


Arkadaşlar yazı alıntıdır (Link reklam amaçlı değil, bilgi amaçlı verilmiştir.)
 
Bu konuda BALLUFF 1 NUMARA DİYE BİLİYORUM. BİZ FABRİKAMIZDAKİ MTS'LERİN HEPSİNİ BALLUFF İLE DEĞİŞTİRDİK. TEMPOSONİC SICAK ORTAMLARDA KESİNLİKLE ÇALIŞMIYOR... SICAKLIK VARSA BU MARKA İYİ DEĞİL...
 
bu temposonic r serisi ssı sensörü nasıl sağlamlık kontrolü yapabiliriz ?
 
bu temposonic r serisi ssı sensörü nasıl sağlamlık kontrolü yapabiliriz ?
rugzo
Üzerinde iki adet led olması gerekiyor. Biri yeşil diğeri kırmızı. Normal çalışmada sadece yeşil led yanmalı, eğer kırmızı led, arasıra yada sürekli yanıyor ise sensörde bir arıza var demektir. Kendim arızalı sensör üzerinde ölçüm yapmadım ancak tahminime göre bir dc güç kaynağına bağlayarak verdiği palsleri osiloskop ile ölçersen ve manyetik nüveyi ileri geri oynatınca palslerde de doğrusal bir değişme oluyorsa o zaman salmdır diye bilirsin.
 
başbelası sensör..arızalandımı değiştir at..
 
Aslında temposonics ismi üretici firmanın koyduğu bir model isminden gelir. Üretici firma MTS elektronik adında bir dış firmadır. Terminolojide adı lineer transdüserdir. Genelde uçaklarda kullanılırdı ama şimdilerde her alanda kullanılabiliyor. Geçen hafta 2 tane taktım bu sensörlerden.Bloom makinasının Taret kolları için, ayrıca 2 tandiş için de 4 tane kullandık. Bağlantı şekillleri, pin bağlantıları, uygulama resimleri mevcut, müsait alursam bi ara onları derleyip yayınlayabilirm.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,227
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst