temel topraklamaya yıldırımdan koruma topraklamasını bağlama

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,333
Puanları
56
Arkadaşlar Merhaba,

YG işletme Sorumluluğu eğitiminde bir konu aklıma takıldı. Sizlerinde görüşünü almak isterim. Hocamız paratoner ve işletme topraklamasını temel topraklamaya bağlamanın daha sağlıklı olacağını söyledi. Bu durum kafamda yeni soru işaretleri oluşmasına sebep oldu.

Yıldırım düştüğü takdirde toprak gerilimi yeterince sönümlemez ise temel topraklamadan sisteme entegre olup 24 v kartların yanmasına sebep olmaz mı?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
topraklamaların hepsinin eş potansiyel bara da bağlanması gerekmektedir yönetmeliğe göre .

topraklama eğitiminde bende konuya takılmıştım sizin gibi.
 
yönetmeliğin mantıklı bir dayanağı vardır bundan eminim ancak neden kaynaklandığını bir türlü kafamda oturtamadım
 
iyi oldugu sürece nereye bagladıgımızın ne önemi var ?
 
Genel olarak,paratöner olan binalarda, " iç yıldırımlık " sistemi de kurulması gerekir.Ayrıca,paratöner topraklaması ile temel topraklama arasına,ekteki elemanların kullanılmasında yarar vardır.
 

Ekli dosyalar

  • TSF 100-500.rar
    105.7 KB · Görüntüleme: 14
  • 487850_TC_500A_01.rar
    95 KB · Görüntüleme: 9
AG Parafudr bu riskten bizi korusa da topraklamadan zayıf akım sistemine dönüş tehlikesi her zaman vardır.
Evet zayıf akım sistemine geri dönüşü engellemek için "tıkaç" tabiri kullandığımız @fahri yetiş abinin önerdiği ürünler kullanılmalı veya zayıf akım topraklama ayrılmalı. Tıkaç sisteminin dezavantajı sağlamlığının sürekli kontrol edilmesi gerekliliğidir.
 
Benim çalıştığım hes te enh a yıldırım düştü ve aynen bahsettiğiniz gibi zayif akim kartlari zarar gordu yalniz hatti yapan yuklenici firma hatbaşina parafudr bağlantisi yapmamış sadece hatsonuna yapmis ozel sektor oldugu icin hersey santrale kaldi
 
Benim çalıştığım hes te enh a yıldırım düştü ve aynen bahsettiğiniz gibi zayif akim kartlari zarar gordu yalniz hatti yapan yuklenici firma hatbaşina parafudr bağlantisi yapmamış sadece hatsonuna yapmis ozel sektor oldugu icin hersey santrale kald
siz tüm topraklama sistemini birleştirmişmiydiniz?
 
Projede paratoner topraklama sistemi temel topraklamaya irtibatlı
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,488
Kullanıcılar
449,895
Son üye
HalilKonec

Yeni konular

Geri
Üst