Temel topraklaması dışlında 50 mmlik kablo yardmıyla yapılan topraklamanın önemi

bariser83

Üye
Katılım
9 Ocak 2008
Mesajlar
51
Puanları
1
Yaş
40
Mrb topraklma sisteminde temel topraklamasında istenilen topraklama değerini yakalasa dahi, 50 mmlik kablo ve buna uygun elktrod yardımıyla ayrı bir topraklama yapılıp pano içerisinde bara yardımıyla temel topraklamasıyla birleştirilmelimi,(temel topraklaması uygun ohm da)eğer böle yapılmalı ise 50 mmlik kablo ile yapılan topraklamanın fonksiyonu ne olur..Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa servinirim şimdiden tşklr..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Yıllar sonra o temel topraklamasının direncinin bugünkü gibi düşük olacağını kimse garanti edemez.

Temel topraklaması uygun değerde olsa bile siz yinede topraklama yapın. Faydası olur, zararı olmaz. Sistem daha güvenli hale gelir. Kaçak durumunda akım direk olarak topraklama üzerinden akar, direnç çok düşük olacağı için. (Suyun eğimi fazla olan yöne gitmesi gibi.)
Sadece temel topraklaması varken toprak direnci 3 ohm ise, diğer topraklamayı da yapıp birleştirince, o da 3 ohm ise, toplamda 1,5 ohm'a düşer (Dirençlerin paralel bağlanmasından)

Bütün topraklamaları da bir topraklama barası üzerinde birleştirin. Buna Eşpotansiyel Dengeleme Barası denir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst