temel elektronikle ilgili yardım??

fairchild

Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
evgili arkadaşlar ben labaratuar cihazları üzerine çalışan bir firmada elektronik teknikeriyim.Affınıza sığınarak temel bir konu hakkında sorum olucak bunuda bilmiyomusun diyebilirsiniz ama gerçekten elektroniğin temelinde hala bilgim eksik.sorum şu:

bir elektronik devresindeki ground devre akımının başlangıç noktası mıdır yoksa dönüş noktası mıdır. Birde negatif voltaj diyince akımın yük üzerinden geçiş yönü,yük ve ordan ground mu yoksa tersimidir?

Şimdiden çok teşekkür ederim saygılar herkese
 
evt ground elektriğin başlangıç noktasıdır.
 
karakarga ' Alıntı:
evt ground elektriğin başlangıç noktasıdır.
demiş ama groun devrenin şasesidir onun için devre groun noktesında sona erer

diye sorunun cevabı da ükün üzerinden grounda gider
 
Elektrik akımının kural olarak + potansiyelden - potansiyele aktığı kabul edilmiştir.Bilginize.
 
Elektron akış yönü - kutuptan + kutuba doğrudur, yani kapalı devrede elektronlar - kutuptan + kutuba doğru hareket ederler. Konuya elektron akışının yönü dikkate alınarak bakılırsa başlangıç ground olacaktır. Pratikte biz bir kabul olarak bunun tam tersini kullanıyoruz.
 
Arkadaşlar; elektronun akış yönü (-) kutuptan, (+) kutpa doğrudur. Ama elekrik akımının yönü; (+) kutuptan, (-) kutpa doğrudur.
 
fairchild ' Alıntı:
bir elektronik devresindeki ground devre akımının başlangıç noktası mıdır yoksa dönüş noktası mıdır.

Fiziksel olarak (-) den (+) ya doğrudur (yıldırım da aslında düşmez, çıkar!)ama bu şekilde devrelerin işleyişini açıklamak zor olduğundan (+) dan (-) ye doğru aktığı kabul edilir.

fairchild ' Alıntı:
negatif voltaj diyince akımın yük üzerinden geçiş yönü,yük ve ordan ground mu yoksa tersimidir?

Negatif voltajda akım yönü negatif voltajdan ground'a doğrudur yani dediğiniz gibi; yük ve oradan ground..


Devrelerin nasıl çalıştığını anlamak için; temel elektronikle ilgili bir kaynak kitap edinin, konu atlamadan sabırla
çalışırsanız, kısa sürede karşılığını alırsınız.
 
bakın burda arkadaşlar çeşitli açıklamlarda bulunmuşlar ben onlara yakın şeyler söyleceğim sizin bu sorduğunuzu bize derslerde uzunca bir süre anlatılar yani basit bir soru sormadınız bakın ground kısaca gnd diğer adı ile şase ,toprak,eksi kutup fark etmez çoğu devrelerde taban olarak kabul edilir nasıl anlatsam hata arıza ararken devre elemanların kontrolunde yer gnd olark kabul edilir yani siz akım yönünü nasıl alırsanız alın isterseniz artıdan eksiye doğru isterseniz ekşiden artıya doğru fark etmez.ama
Roboelektronik dediği gibi;
Arkadaşlar; elektronun akış yönü (-) kutuptan, (+) kutpa doğrudur. Ama elekrik akımının yönü; (+) kutuptan, (-) kutpa doğrudur.
olaraktır. burda söz konusu sizin kabul etme biçiminizdir yani ikisinde doğru sonuç alırsınız burda gnd taban kabul etmeniz önemli olandır.bir kitap alıp daha ayrıntılı çalışmanız sizin konuya hakim olmanızı sağlar görüşündeyim kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
915,007
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst