Temel Elektronik

sevgili arkadaşlar bir sorum var cevap verirseniz sevinirim ZTT 0.8MH 3 bacaklı bu bacakların yönü önemlimi.. yani tersi düzü varmı ters bağlanırsa giriş-çıkış gibi bir zararı olurmu?
 
elektironik tamir öğrenmek istiyorum temelden sıfırdan nasıl başlamam lazım nasıl yardımcı olursunuz tavsiyeniz nasıl olur
 
merhaba arkadaşlar.
Kısa bir sorum olcak:


Bir ucundan 5 V (ya da 12 V) elektirk verdiğimde 220 V (normal ev elektriği) anahtarını açan, bir kere daha 5v verince ya da 5Voltu kesince kapatan bir cihaz arıyorum.

Blgisayarın LPT portundan ufak bir yazılımla 5V veren pin ibuldum. Bahsettiim aparatı bulabilirsem PC den ışıkları felan açmayı denicem (PC yi gözden çıkardım, antika bişi,patlarsa üzülmem yani:D)


Elektrik ve elektronikten neredeyse hiç anlamıyorum, ama bu bahsettiğim şeyi bulabilirsem (ki muhtemelen çok basit birşeydir) hayırlı bir işte kullanacağım.
Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
röle ile yapabilirsin ya da tristörleri araştır biraz fikir edinebilirsin
 
cep telefonuyla sulama yapmak ıstıyorum elektrıkçiyim elektronik bilgim yok denecek kadar az yardımcı olurmusunuz? tesekkurler....
 
cep telefonlari tamiri egitimi hakkinda bilgiler, dosya veya egitim belgeleri olanlar varsa MESAJ ATARLARSA SEVINIRIM:
YAKLASIK 6 AYDIR bu isle ugrasiyorum ama cok fazla ilerleme kaydemedim .yardimci olursaniz sevinirim.
 
Ben elektroniğe yeni başladım. Elinizde yeni başlayanlar için e-kitap varsa paylaşabilir misiniz?
 
selamın akeyküm ben Elektronik teknolojisi 1. sınıf öğrencisiyim iş güvvenliği dersinden ödev aldım elektronikle alakalı iş güvenliği zararları önlem koşulları kullanılcak kıyafetler zararları falan lazım yardımcı olabilrmisiniz ?
 
merhaba arkadaşlar s9014 transistörü yerine başka hangi transistörü kullanabilirim yardımcı olursanız sevinirim ?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,951
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst