Temel elektronik sorusu yardım pls

rockerbilo

Üye
Katılım
27 Nis 2009
Mesajlar
67
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba arkadaşlar, çalışmayan bir bilgisayar anakartı üzerinde resimdeki parçanın yerinden oynamış olduğunu gördüm. Yerine monte ettim, sistem açılıyor fakat bir süre sonra sistem kapanıyor, elektrik kesilmesi gibi. Windows açık duruyor fakat bir işlem yapınca yüklenince yani direk kapanıyor. Bu elektronik parçanın hemen yanında bir tanesinin üstünde az bir karalık var. Yanmış olabilir mi acaba. Ben bunu elektronikçilerden bulabilir miyim? Bu parçanın ismi nedir? Hangi ismle aramalıyım? Bir de bu ölçüm cihazlarını kullanmayı bilmiyorum. Öğrenmek için nereleri ziyaret edebilirim veya yardımcı olablir misiniz? Bu parçanın bozuk olup olmadığını anlamak için yardımcı olabilir misiniz?
 
Merhaba,

Eklediğiniz fotoğrafta netlik söz konusu olmadığı için devre elemanının tam olarak ne olduğunu kestirmek güç. Fakat biçim olarak bir SMD transistöre benziyor. Kolay bozulan bir eleman değil. Fakat onun yanında karardığını ifade ettiğiniz elaman problemli olabilir, elamanın ne olduğunu bilmediğim için ne ile ve nasıl ölçülebileceği hakkında fikir yürütemiyorum.

Eğer anakart'ın yüzeyinde bir yanma varsa boşuna çaba sarfetmeyiniz altından kalkamazsınız.
 
Kılıf No: D2PAK Entegreymiş arkadaşlar. Bunu alıp deneyeceğim artık olursa. Sorduğum soruların cevaplarını da buldum. Cep telle çektim 6600 fotoyu o kadar netledi :) Sağolun cvp lar için. Farklı power suplly de deneyeceğim.
 
Parça mosfet galiba. Bursa' da tüm elektronikçileri gezdim fakat bulamadım. Parça numarası 9915h, alttada 341206 yazıyor. Sizce doğru bakmış olabilirler mi? Bu parçayı nerden bulabilirim bir fikri olan var mı?
 
9915H bir mosfet evet bursada bulamadıysan İstanbul da falan birarkadaşın varsa karaköy deki elektronik dükkanlarından aldırabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst