Televizyon Anten Konnektörü Değişimi

Çift ya da çok katmanlı alttan üstten lehimli eleman ise emme teli de para etmez. Ya iki havya kullanmak ya da ilave bakır tel ile bütün bacakları aynı anda ısıtmak gerekir.
Veya lehim pompası destekli

Gözden çıkardığım çift taraflı kartlardan (anakart falan) soket türünden parçalar sökmüşlüğüm var. Telekom santral kartlarından da bir sürü röle sökmüştüm. Lehim emme teli ve reçineyle iyi iş çıkartır. Ancak, işin hassasiyeti nedeniyle lehim pompasını güçlü bir havya ile birlikte kullanırdım.

Gözden çıkardığım çift taraflı kartlardan (anakart falan) soket türünden parçalar sökmüşlüğüm var. Telekom santral kartlarından da bir sürü röle sökmüştüm. Lehim emme teli ve reçineyle iyi iş çıkartır. Ancak, işin hassasiyeti nedeniyle lehim pompasını güçlü bir havya ile birlikte kullanırdım.
Arızalı parçayı daha küçük parçalar haline getirerek sökmek de bir yöntem. Bacaklarını keserek falan.

El tipi yaylı pompa ile bacaklardaki lehimi kendi lehimimle karıştırarak biraz da pasta varsa bu şekilde çıkartıyorum ben.

Bazı kartların lehimleri saçma şekilde hiç erimiyor Asus anakartta denk geldim kaynak yapılsa daha kolay bırakırdı

Sizin TV kartı Vestel çok uğraştıracağını sanmıyorum 😁

Forum istatistikleri

Konular
131,473
Kullanıcılar
455,395
Son üye
cekok

Yeni konular

Geri