Adı: F konnektör.İyi günler. TV'nin anten girişi bozuldu bundan dolayı yenisiyle değiştirmek istiyorum. Bahsi geçen parça şu:
Ekli dosyayı görüntüle 116452
Adı ne diye geçer bunun? Arkası şöyle:
Ekli dosyayı görüntüle 116453
5 bacağı var nereye lehimlemdiği fark etmiyor bacakların değil mi?
Adı: F konnektör.
Ek: O parçayı sökmek kolay olmaz. Güçlü bir havya ve lehim pompası veya sıcak hava üfleyen bir havya setine ihtiyaç duyacaksınız. Üstelik, kartı haşat etmeden parçayı sökebilmeniz pek olası değil.
F konnektörün "erkeği" diyelim o zaman. Aslına bakarsanız, o parçanın adını bende iyi bilmiyorum. Türkiye'de uydu antenlerde bu fiş kullanılıyor. Başka yerde kullanıldığını görmedim.Elimdeki havya ile bu tür büyük lehimlere sahip parçaları çok kez söktüm alışkınım sorun olmaz.
F konnektör bu resmini attığım yere giren konnektör siz yanlış anladınız.
F konnektörün "erkeği" diyelim o zaman. Aslına bakarsanız, o parçanın adını bende iyi bilmiyorum. Türkiye'de uydu antenlerde bu fiş kullanılıyor. Başka yerde kullanıldığını görmedim.
Sen benden daha iyi bilirsin muhsin hocam. Çift ya da çok katmanlı alttan üstten lehimli eleman ise emme teli de para etmez. Ya iki havya kullanmak ya da ilave bakır tel ile bütün bacakları aynı anda ısıtmak gerekir. Kalın lehimlerin hepsini sıcak hava ile gevşetmek mümkün değil.O yüzden bahsettiğim siteyi tavsiye ettim .Lehim emme teli ile, kolayca çıkartılabilir