Telemecanique M340 PLC yardım

Katılım
7 Nis 2008
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
Telemecanique M340 PLC ile PC arası haberleşme kuramadım yardım ederseniz sevinirim PLC ye USB den haberleşmeye çalışıyorum bütün kablo ve gerekli modüllere sahibim ama '''connet'' seçeneğini tıkladığımda haberleşme yolu hatası veya adres meşgul hata iletisi veriyor.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Arkadaşım;Ben çoğunlukla Twido kullanıyorum ama yardımcı olmaya çalışıyim.Haberleşme seçeneklerinden PLC'yi modbus a ayarla olmaz ise unitelway yap.Birde en güzeli schneider elektriğin 444 3030 u ara mutlaka yardım edeceklerdir.
 
connect seceneginin altında set adress secenegi var oradaki ayarları yapman lazım adress kısmına sys media kısmına da usb secmen lazım daha sonra test tusuna bas hata vermemesi lazım daha sonra connect basp bağlanman lazım
 
biraz geç bir cevap olacak ama belki yardımı olur.. eğer hala bağlanamadıysa, özellikle atomlife arkadaşımızın ediklerini yaptın ve bağlamadıysan, ethernet kablosu ile bağlanmayı dene.. eğer bi ip si var ve o ip numarasını biliyorsan ilkten bir ping at bakalım atıyor mu? eğer atmıyorsa M340 ın arkasında dip swıtche benzer swıtch ler var.. onlardan biri MAC adresini aktif ediyor. MAC adresinde bağlanabilirsin.. Kesin çözümdür ayrıca bu yöntem. Ben böyle yapıorum bağlanamayınca en azından.. kolaylıklar dilerim..
 
geçenlerde aynı sorun benimde başıma geldi baya bi tırmaladıktan sonra programı kaldırıp yeniden kurdum ve driverlarını tekrar yükledikten sonra sorun halloldu.eger ayarlarınızın doğru oldugunu düşünüyorsanız bence sorun driverlarında .
 
usbden rahatlıkla bağlanabilirsin ekteki ayarları bi kontrol et belki işine yarar...
 

Ekli dosyalar

  • adsız.JPG
    adsız.JPG
    27.6 KB · Görüntüleme: 249
Unity programıyla beraber, DriverPack CD si gerekli öncelikle. Diğer ayarları denersiniz. DriverPack ile Usb kablo ile M340 işlemcisi tanımlanmış oluyor. Cevap geneldir. Sorunun çözüleceğini umuyorum.
Saygılar
 
slm sayın ustalarım ben atv31 surucu kullanan bir iş yerideyim sürücü fan kontrolunde kullanılmakta bende bunu kademelı kontrol uygulaması yapmak istiyorum bana kademe ile ilgili yardım edermısınız (atv31 2.2 tek faz gırıs 3 faz cıkslı) ayrıca honyoung nx2 baglantılı teşkürler saygılar
 
basri bey tam ne istediğinizi anlamadım tam anlatabilirseniz yardimcı olabilirim kademeli derken sürücüye birden fazla hız mı vermek istiyorsunuz ******@hotmail.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
hocam aniden fanların hızlanıp aniden düşüşe gecmesını engellemek istiyorum yanı 10 ar 10 ar atıp 10 ar 10 ar düşürmeyi istiyorum ayrıca sizin msn ekledım ******@akkas.com mümkünse bilgi vermenızı rica ediyorum teşekkür ederim
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst