Telekom Taşeron Şirketleri

oldboy

Üye
Katılım
9 Ara 2007
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba,

başlıkta belirttiğim üzere, bu telekom taşeron şirketleri ne iş yaparlar? işleyişleri nasıldır ?

yani Türk telekom diyelim ki bir bölgeye yeni bir hat döşemek istiyor, bu taşeron firmalarla anlaşırlar, hat döşeme işini bu firmalar mı yaparlar? işleri sadece bununla mı sınırlıdır?

açıkçası bu firmaların tam olarak ne iş yaptıklarını, işleyişlerinin nasıl olduğunu, ihale vb şeklinde mi çalıştıklarını merak etmekteyim. bu konuya dair bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. şimdiden teşekkürler.
 
türk telekom yapılacak işler için bünyesindeki personel sayısı yetersiz kaldığı zaman;

hizmet alım ihalesi açıyor. işi alan yüklenici çizilen proje ve şartnameler kapsamında istenilen süre zarfında işi yapmakta yükümlüdür.taşeron bünyesinde çalışan personeller yer tesliminden iş bitimine kadar süre içerisinde. şantiyede kalırlar. yemek içmek barınma masrafların hepsi yüklenicinin sorumluluğundadır.
 
Telekomun anlaşmış olduğu firmalar var.bunlar gorevlendırıldıklerı bolgede butun ıslemlere bakarlar.a dan z ye Bakım onarım tesıs v.b.ama diger bolgelerde yenı bır tesıs yada bakım yapılacaksa ıhale usulu ıle taseron fırmaya verılır.
 
yanıtlar için teşekkürler arkadaslar.
 
Yeraltı, havai veya fiber gibi kabloların yenilenmesi, istikamet değişikliği, güzenlenmisi, ek yapımı veya sıfırdan hat çekimi, direk dikimi-sökümü, telefon kablolarının geçtiği logarların kazılması kapatılması gibi işleri yaparlar..ay sonunda yaptıkları işleri hak ediş raporuyla belgelendirip yaptıkları işin karşılığında ücretlerini alırlar.
2 ay kadar çalışmıştım ben, yaptıkları hakediş raporlarnın imzalamıştım.. Soruların olursa memnuniyetle cevapalrım.
 
2020 yılına ait taşeron firma listesini bulabilecek var mı acaba? yada bilen?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst