Telefonla Apartman Giriş Kapısını Açmak

Rasalghul

Üye
Katılım
10 Ocak 2020
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
31
Merhaba,

Sitemizde şöyle bir sistem var. Herkesin dairesinde 1 adet telefon var asılan ve tuşları üstünde bulunan eski tip telefon. Bu telefonla hem daireler arası iletişim kurulabiliyor. Daireler kendilerine verilen özel numaralarla birbirini arayabiliyor hemde zil çalınca apartman giriş kapısını açabiliyor.

sorunum şu benim evimde bu sistem sökülmüş ve aşağıdan daire numaram tuşlandığı zaman dairemin zili çalmıyor bu ayrı bir dert, 2. si telefonu komple sökmüşler. Kablolar duruyor fakat ne yapacağım konusunda bir fikrim yok. Bu sistemi bilende yok.

eğer olmayacak birşey ise bu bana öneriniz ne olur. dışarıdan nasıl bir sistem alabilirim yukarıdan kapıyı açmak ve zile bastıklarında duymam için 6. katta oturuyorum

Bu arada konu yanlış yerdeyse forumu henüz keşfetmediğimdendir mazur görün.

yardım edebilecek biri olacaktır diye umut ediyorum.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhaba,

Anlattıklarınızdan anladığım kadarı konunun uzmanlarının affına sığınarak iyi niyetle şunları söyleyebilirim; büyük ihtimal bu iş için aşağıda dahili telefon santrali vardır. Santral içinde dairenizdeki telefondan tuşlayacağınız santral kapı açma kodu ve kapı rölesinin düzgün bir şekilde çalışması için kapı ile santral arasında muhakak bir kablo çekilmiştir. Dolayısıyla o santrale sizin daireden giden kablolar yerinde ise ve dairenizdeki kablo çıkışlarında 12 V veya 24V varsa sadece diğer dairedeki telefonlarla aynı tip bir telefon alıp bağlantılarını bir elektrikçiye yaptırmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
O zaman
Merhaba,

Anlattıklarınızdan anladığım kadarı konunun uzmanlarının affına sığınarak iyi niyetle şunları söyleyebilirim; büyük ihtimal bu iş için aşağıda dahili telefon santrali vardır. Santral içinde dairenizdeki telefondan tuşlayacağınız santral kapı açma kodu ve kapı rölesinin düzgün bir şekilde çalışması için kapı ile santral arasında muhakak bir kablo çekilmiştir. Dolayısıyla o santrale sizin daireden giden kablolar yerinde ise ve dairenizdeki kablo çıkışlarında 12 V varsa sadece diğer dairedeki telefonlarla aynı tip bir telefon alıp bağlantılarını bir elektrikçiye yaptırmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum.


o zaman aşağıdan kapı numaram tuşlandığında da mantık olarak telefonun çalması gerekir diye düşünüyorum.
 
Kapı numaraları tuşlandığında diğer dairelerde durum nasıl?

Bilmiyorum sormam gerekecek. Söylediğiniz o elektrik gelme durumunu ben kontrol etmiştim elektrik geliyordu. Yani büyük ihtimalle sadece telefonu bağlamam yeterli olacaktır olmazsa da elektrikçiden yardım alacağım artık fakat bu mantığı öğrendiğim için taşlar yerine oturdu çok teşekkürler.
 
Yöneticinize durumu aktarın (daire sizinse, değilse ev sahibine), binanın bu işini yapanı arayıp aynı diafondan temin edilip monte edilecek, tesisatında kusur varsa düzeltirler. HAyırlı olsun güle güle oturun.
 
Aynı sistem bizim sitede de mevcut. Kullandığımız marka Multitek
Firmadan gerekli ürünü tedarik ettirip montajlatmanız gerekiyor.
 
Bizde de Netelsan marka var. Daireye ilk oturan ben olduğum halde çalışmıyordu. Kablolarını kontrol ettim. Güç kablosu ile birkaç kabloda kopma olmuş. Önemli olan bağlantıları yaparak konuşma haric cihazı çalışır hale getirmiştim. Yakın zamanda da kablo aldım ve kablosunu tamamen yeniledim. DT8 idi zannedersem kablonun adı. Cihazın markasına göre bağlantı şemasını internetten bulduktan sonra cihaz alarak bağlantısını yapabilirsiniz.
En azından bir komşudaki cihazın bağlantısına bakarak da yapabilirsiniz. Kablo renkleri büyük ihtimalle aynıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,256
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst