Telefon-tv tesisat borulama

ankk

Üye
Katılım
10 Ocak 2021
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar merhaba .Takıldığım başlıkta'da belirttiğim konu hususunda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim
Konut iç tesisat borulama işlerinde antre zayıf akım kutusundan her bir odadaki tv ve telefon prizleri için (yan yana aynı çerçevede olan gruplar var) tek bir boru kullanmak'mı doğrudur? Yada her bir priz için örneğin toplamda 6 adet tv ve 6 adet
telefon prizine ayrı ayrı toplamda 12 adet zayıf akım kutusundan boru atmak'mı doğru uygulamadır?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Merhabalar.
İleride oluşabilecek arıza,kablo değişimi yada kablo ilavesi gibi durumlar göz önünde bulundurularak her zaman için fazla boru atmak iyidir.
Çünkü sonradan bir boru daha atayım deme şansınız Yok.
Fazla mal göz çıkarmaz hesabı ben olsaydım fazla boru atardım.
Rast gelsin işiniz.
 
Tamamı ayrı ayrı olsa en iyisi olur. Ama bu mümkün olmazsa tv ler için ayrı ayrı olmak zorunda bir borudan birden fazla koaksiyel kablo geçiremezsin. Tlf için kısmen ortak hatlar ve bir borudan daha çok damarlı kablolar geçirmek mümkün olacağı için daha az sayıda boru döşemesi yapılabilir.
 
Eskiden(30 sene önce)işçilik ucuz malzeme pahalıydı bütün kablolari aynı yerden geçirmek büyük maharetti ,tabi paraziti felan kafaya takan kabloların günün birinde değişme ihtiyacı olacağı teknik şartları kimse pek umursamazdı,şimdilerde her seyin kurali kaidesi teknik şartları belli ,anten kablolarını ayrı ayrı borulamak ve telefon kablolarını mümkün mertebe farklı belki ikili gruplarda borulamak iyi seçim olabilir. Anten kablolarından bazen dsl sinyali(kablo net vb)göndermek gerekebiliyor aklınızda olsun ayrı borulama olması o zaman ehemmiyet kazanıyor kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,877
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst