Telefon Santrallerinde ve Telefon Prizinin Çalışıp Çalışmadığı Testi Nasıl Olur?

mydanoz

Üye
Katılım
11 Eyl 2006
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
41
telefon kablolarındakı renk kodu neyı ıfade eder?telefon ile ilgili herseyi merak edıyorum..yardımcı olursanız sevınırım..
 
ÖLÇÜ ALETİ VEYA REMOTE CABLE TESTER'LE (BİLGİSAYAR SARF MALZEME DÜKKANLARINDA VAR) TEST EDEBILIRSIN.(RJ 45 / RJ 11)
İKİ ANA RENK VEYA DÖRT ANA RENK ESASLI İKİ ÇEŞİT TELEFON KODLAMASI VAR.
DETAY İÇİN HERHANGİ BİR KESMESİZ veya KESMELİ TELEFON BAĞLANTI MODÜLÜNE BAKABİLİRSİN.
 
Telefon kablolarında renk kodu sadece ve sadece 2 sefer o yapıya baktığın zaman nasıl yaptığını kavrayabilmene yarar.Yoksa bir şey ifade etmez.Belirli bir tavsiye edilen standartı vardır.
Cat5 veya Cat6 da çoğu kişi bu standartı kullanır.2 veya 4 telli de bir standart bilmiyorum. O anki kablona göre değişir.
Bir hattın santralden itibaren çalışmasını kontrol etmek istiyorsan.Önce santral çıkışındaki kronelerden başlamalısın.eğer orda çıkış tamamsa.Hattın bir sonraki ucunu takip ederek son noktaya kadar varabilirsin.Eğer son noktayı bilmiyorsan kablo tester cihazları var.Başlangıç noktasına bu tester'ı bağlıyorsun hattın devamında bu tester'ın gönderdiği sinyali algılayan cihazı ile kablolara temas ediyorsun veya yaklaştırıyorsun.Hangisinde ötüyorsa doğru noktayı bulmuşsundur.Santral çıkışında çalışmama gibi bir sorunun varsa.Santralde abonenin bulunduğu kart veya kroneye gelen kablonda bir sıkıntı mevcuttur.bunun ile ilgilenmen gerkli.
 
5 ana renk vardır bunlarda 10 arlı gurupla rhalınde dagılırlar
renkler
mavi
turuncu
yeşil
kahve
gri dir
 
valla ipin ucunu kaçırırsan vay haline çok titizlik isteyen iş telefon işi herşeyi düzgün yapıp kodlaman lazım her şeyi yazman gerek önce disiplinli tesisat yapman gerekli ilerde arıza bulman kolaylaşır test cihazlarınıda aldımı sorun çıkmaz
 
telefon kablolarında renk çok sey ifade eder eger 10 çift yada 20 çift kablo kullanıyorsan sorun yok ama 200 çift 1000 çift kabloya gırdıgın zaman eger renk standardını bılmıyorsan hiç bulaşma derim
 
Dijital avometreyle telefon prizine hattın gelip gelmediğini kontrol edebilir miyiz? Bir de üç bacaklı fişlerde kabloları üstteki ikisine bağlıyoruz alttaki boşta kalıyor peki boşta kalan ozaman ne işe yarıyor? Bir şey daha telefonun altında dialer , ringer diye tuşlar var onlar ne işe yarıyor?
 
bide bazı ustalar çok aferdesiniz ama parmaklarına tükürüp hat testi yaparlar kaynama varsa hat var demektir
 
Dialer: numara cecirme demektir. iki ayri yapidadir. Biri puls denen darbeler gonderir bu bir anahtarin acilip kapanmasina benzer eskimis bir sistemdir uzerinde 10 adet parmagimizin girip cevirecegi deligi olan ve dairesel donen diskten ibarettir. Digeri tone denen sinyaller gondererek numaranin aranmasini sahlar mekanik olmayip elektroniktir. 12 degisik ses sinyali gondererek telefon santralindeki hat dinleyicilere aranan numarayi gonderir.
Ringer: Zil demektir. Alttaki ayar telefon caldiginda sesin siddetini aramaya yarar.
Basarilar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,872
Mesajlar
913,218
Kullanıcılar
449,465
Son üye
osmansaribudak362

Yeni konular

Geri
Üst