Telefon Santral Gibi Kullanmak

arsima

Üye
Katılım
17 Ağu 2006
Mesajlar
147
Puanları
1
Yaş
35
Konum
Tekirdağ Çerkezköy
slm arkadaşlar bu telekomcuların kullandığı telefon hattını test etmek için ellerinde gezdirdikleri kenarında 9v pil olan cihazdan yapmak istiyorum ama nasıl yapılır hiç bilgim yok bu konuda yardımcı olur musunu bana onların kullandığı farklı bi telefon mu hazırda satılan bi yeri falan mı var yoksa ??
 
hani mutfaklarda kullanılan duvar tipi telefon vardır işte bu telefon o telefondur.9 volt pil ise boş bir hattan ilerideki sahra dolabındaki arkadaşı ile konuşmak takarlar
 
peki bunun devresi nasıldır şematik olarak anlatabilir yada çizebilir misin ??

telefon olarak kullanacaksan ptt hattına iki ucu bağlıyacaksın..yok iki telefon olarak kullanacaksan iki telefon arasına pili seri gireceksin hepsi bu.hani şöyle 2 telefon var.ikisininde 2 şer kablo ucu var.herhangi birer kabloyu bagla.kalan diğer iki ucun arasına pili bağla.polarite farketmez
 
seri bağlamadaki amaç pilin uzun süreli olması için.zaten birçok telefonun konuşma anında 4.5 5voltur.
telefon hattı 30-40 Volt tur insanı çarpmaz (ıslak değilse eli)çalma esnasında da 100-120 volt civarıdır:9 voltluk gerilim yeterlioldugundan tercih edilmiştir.
 
Basit bir düzenek yapmak istersen kapsül hoparlörler var bunları seri bağlayarak yapabilrisin. Bu hoparlorlerin özelliği ses olduğu zaman titreşimden voltaj üretip bu titreşimleri taşıyabiliyorlar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,648
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst