Telefon Melodi Üreteci

i.sinaplı

Katılımcı Üye
Katılım
30 Ara 2008
Mesajlar
1,173
Puanları
56
Yaş
43
Konum
BARTIN
Yumuşak Müzik Telefon Ringer

Zaman normal telefon zili, (özellikle gece boyunca, bir rahatsız olarak), oldukça rahatsız edici gibi görünüyor istemiyor. Devre bir yumuşak ve hoş müzik sesi haline yüksek sesi çan dönüştürür gösterilir.


Gelen halka T1 transistörü ve parçaları ile çevresinde kablolu algılanır. Süre transistör T2 ileri direnç R2 olarak önyargılı bir gerilim zil olmaması olarak, T1 transistörü olumlu kaynağı raylar için döndürülen kesildiyse. Transistör T2 sonucu toplayıcı olarak yanında yer potansiyeli ve dolayısıyla IC1 (UM66) kapalı olmasıdır. Ayrıca kapasitör C2 biraz olumlu potansiyeline tahsil edilir.


Zil gerilimi olumlu yarısında, yakın yer potansiyel ve which, in turn, IC1 neden ileri taraflı olarak ve müzik sinyal transistör T2 kesen için diyot D1 ileri biases T1 transistörü ve hızlı deşarj kapasitör C2, T3 transistörün için uygulanan temel olan Hoparlör sürücüleri. Zil gerilimi negatif yarısında, kapasitör C2 hızla direnç R2 ve dolayısıyla transistör T2 üzerinden zil aralık boyunca kesilmiş hala ücret alamazsınız. Zil sinyali ile eşzamanlılık olarak hoparlör sesleri içine Böylece yumuşak müzik unutmayın. Ne zaman ahizeyi beşiği kapalı kaldırılıp, zil gerilim daha fazla ve bu nedenle yumuşak müzik notu mevcuttur kapatır.

telephone4-1.gif
 
devre denenmiştir.Yapacak arkadaşların endişesi olmasın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,224
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst