telefon kabloları hakkında bir soru...

KuBU

Üye
Katılım
16 Eyl 2009
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
38
iyi günler herkese
evde telefon tesisatı çöktü diyelim
bu normalde bina yapılırken dösenen telefon tesisatı normalde bizim de dışarda kullandığımız telefon kablosu gibi mi yoksa o daha az kayıplı falan daha ozel bir kablo mu?

tam olarak şöyle izah edeyim sorunu bir de. evde telefon tesisatı patladı gittim elektrikçi dükkanından 50 metre kablo aldım binanın felan dışından teey balkondan yeni bir hat çektim. ama telefondaki "bip" sesi temiz gelmiyor gibi. hatta gibi falan değil bildiğin sırf hışırtı geliyor telefondan. belli ki ya kablonun kayıpları fazla ya da koruması felan tam değil ses binanın girişinden en üst kata gelene kadar bozuluyoru. acaba diyorum benm aldığım bu kablo olması gereken değil mi? yoksa ek yeri olduğundan mı böyle yapıyor nasıl oluyor bilen yardım edebilecek var mı???
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
aşağı kutudan çıkışta bir ek yeri var sorun o mu ki peki? ek yeri olmasının bi sorunu olur mu?

hayır gidip şimdi yeni kablo alıcam boşuna almayayım diye şeyettim
 
Aldığın kabol eğer telefon kablosu ise ,yeni kablo almana gerek yok.Ek yerlerini kontrol et bir de hattı aldığın yeri kontrol et bakalım gene parazit varmı oradada eğer oradada parazit varsa telekoma bildir onlar çözerler.
 
Bina dışı için ve bina içi için iki farklı kablo var. Bunların kablo sayıları da farklı.
 
ekte oksitlenme varsa yapar bazı cihazlarda bağlantıları ters çevirincede yapabiliyor eki birde boncuk ve lehimle dene kolay gelsin
 
telefonu aşagı indir ilk eke bağla şırıltı varsa sorun telekomun kablosunda ya daha önce kopmuş ek yapılmış ekler oksitelmiş eğer şırıltı yoksa altığın kablo da yada yapılan işçilikte sorun var zayıf akım elektrik tesisatı boruları içinden geçiyorsa manyetik alandan dolayı parazitlenmeler oluyor kolay gelsin
 
selam..bu gib hışırtılar kablonun ek yerlerinden toprak alıyor olabilir..
kablo kalitesiz olabilir..tesisatı manyetik olabilecek yerlerden geçiriyor olabilir..

telefonu al kutudan bi dene..hala aynı ise telekomun kutusunda sıkıntı olabilir..

yok düzgün ses geliyorsa kablonu değiştir arkadaş..bide ek yerlerinde boncuk kullan...
 
yeni kablo alarak hallettim arkadaşlar, sağolun yardımlarınız için.
ayrıca da aynı sorunu yaşayabilecekler için araştırdığım kadarıyla tecrübemi paylaşayım;
normal 3 damarlı telefon kablosu çekilirmiş iç veya dış hat farketmiyormuş çok fazla, ama eklerde falan sorun olabiliyormuş onun için eksiz kablo iyi olur falan denildi bana :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,151
Mesajlar
915,483
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst