Telefon hatlarında parazit hk.?

bayy_x

Üye
Katılım
18 May 2009
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
45
Arkadaşlar, telefon santralinde yeni makina alındıktan sonra parazit başladı. Harmonik filtre gerekli biliyorum ama santralin enerjisini kesip aküye bıraktığımda da parazit kesilmiyor. Acaba harmonik filtre dışında bir problem yada çözüm var mı? Bu arada santralin dibindeki telefonlarda çok fazla sorun yok ama uzaklaştıkça parazit artıyor. Elektriksel olarak sorunları çözebilirim ama santralle ilgili bilgim yok. Santral karel ms48. Topraklamayıda ayırdık yani bağımsız bir toprakta yaptık ama parazit dahada aaarttı.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Yeni makina parazit yaptığına göre, filtre takacaksınız.
 
Ekranlı kablo kullanabilirsiniz. Ekranlı kablonun bir ucunu topraklarsanız sorununuz hallolacaktır.Ayrıca sistemde yer değiştirdiğin veya yeni eklediğin kablo varsa o kablodan oluşabilir.Yeni kablolarını yolunu değiştirsen sorunu çözebilirsin.
 
Santrale yakın kablolar enerji kabloları ile fazla sarmaş dolaş olmadığı için parazit olmaz. Uzak mesafelerde enerji kablolarından etkileniyordur. Kablo kanallarında zayıf akım kısmı seperatörle ayrılır sebebi budur.
 
saniyorum bu santrale baglı telefonlardan uzakta olanlarin ayrı bir beslemesi var prizden, yani sadece telefon prizi yok ayri bir enerji beslemesi olan türde telefonlardan öyle mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,957
Mesajlar
913,907
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst