Telefon+Elektrik Yer Altı Kablosu

mylasa4820

Üye
Katılım
1 Mar 2011
Mesajlar
64
Puanları
1
Yaş
38
arkadaşlar elektrik ve telefon kabloları yer altından yan yana gidiyor sorum şu 4*6 nyy kablo(taşııdığı akım 30A) ile telefon kablosunun yan yana gitmesi telefon hattında gürültü ya da istenmeyen seslere neden olur mu?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
gerilim düşük olduğu için sorun olacağını sanmam. saygılarımla....
 
iç yönetmenlikte en az 30 40 cm olmalı der ama fabrika şartlarında bu pek mümkün olmuyor.yan yana diz dize kabloları çektirirdik ne elektrik motoru telefondan ne de telefon elektrik motorundan rahatsız olmaz paşalar gibi görevlerini yapar kavga etmezlerdi.şaka bir yana hiç bir zararı olmaz.!
 
ben, manyetik alandan etkilenerek telefon kablosunun aşırı ısınma sonucu eriyerek birbirine yapıştığını gördüm.
 
ben, manyetik alandan etkilenerek telefon kablosunun aşırı ısınma sonucu eriyerek birbirine yapıştığını gördüm.

kesinlikle böyle bir şey olmaz.yanlışın var.manyetik alandan etkilense bile ısınması için kısa devre durumunda olması lazım.o başka bir şeydir iyi araştır derim.erko 38
 
arkadaşlar bir konuyu önce 2 3 defa kendi mantığınızda düşünün öle cevap yazın derim.% 100 emin olmadıkça genç beyinleri yanıltmayalım.lütfen.belki başka bir ısı kaynağından oluşmuştur.burda bizler yani tecrübeliler gençlere yol vermek için çırpınıyoruz.bildiğimiz ve tecrübelerimizle.akım trafosonu düsün.trafoları düşün.elbette bende yanılabilirim ama ne mantığıma uyuyor nede tecrübeme. kolay gelsin gençler.
 
alüminyum ekranlı telefon kablosuydu.kabloyu değiştirip ortamdan ayırdık sorun çözüldü.amacım telefonla enerji kablolarının çok yakın gitmesinin istenmeyen bir durum olduğunu anlatmaktı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst