Telefon Direğinden Gelen Kabloyu İnce telle Ek

huzyin

Üye
Katılım
30 Eyl 2009
Mesajlar
56
Puanları
1
telefon direğinden evlere verilen kalın siyah kabloya ince cam perteli kablo en sağlıklı biçimde nasıl ek yapılır?adsl bu bağlantıdan dolayı gidip geliyor.boncuk denedim olmadı.bir tel kalın bir tel ince olduğu için tutmadı.lehimledim bantladım 3 gün düzgün çalıştı.sonra adsl hattı yine gidip geliyordu.ttnet i arayın diyeceksiniz.onlar modemden kaynaklandığını söylüyorlar.oysa sorun ekte.farklı modem bağladım.onda da aynı.ayrıca lehimle yaptığım eki söktüğümde ince telin tahriş olduğunu yani az bir kuvvet uyguladığımda rahatlıkla koptuğunu buldum.en sağşıklı biçimde bu sorunu nasıl hallederim?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ince cam perdeli kablodan kastın nedir zil teli kablosumu ?
 
hazır satılan bağlantı kutuları vardır ona çakarsan sağlam olur
 
camper teli gibi ince kabloyu kalın telefon direklerinden gelen kabloya ek yapmak manasında demiştim.
 
kardeş önce ince teli uzunca soy kalın telin üstüne güzelce sar üstnü bantla ( bant kabloya sarınca izole olan bir bant var ondan sararsan çok iyi olur.)
 
bu arada internet kopması dış hattan geleni kutuya giriyosun orasan modeme diyiyorsun ya işte o kutu ile modem arası cok yakın olsun uzak olursa internet 2de bir kopar.
 
tavsiyeler için teşekkürler.ayrıca elimde telefon saha dolaplarının içinde kullanınlan eklere yön tayini yapılan plastik parça var.onla çakmayı da deneyeceğim.
 
tavsiyeler için teşekkürler.ayrıca elimde telefon saha dolaplarının içinde kullanınlan eklere yön tayini yapılan plastik parça var.onla çakmayı da deneyeceğim.

söyledim şekilde yaptım.5 saattir adsl de kopma olmadı.
 
söyledim şekilde yaptım.5 saattir adsl de kopma olmadı.

sanırım bahsettiğiniz parçanın adı "krone" diye adlandırılıyor.Bence gene de siz ona güvenmeyip eve gelen kabloyu değiştirme şansınız varsa değiştirin.O ipekli kablolar biraz sorunlu oluyor çünkü.İlerde tekrar sorun yaşayabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,466
Kullanıcılar
449,888
Son üye
kalemx

Yeni konular

Geri
Üst