Telefon-İnternet Ankastre Kutusu Topraklama Sorunu

c-bili

Üye
Katılım
10 Eki 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
35
Selamın aleyküm abilerim, kardeşlerim.
4 aydan fazla bir süredir telefon hattı ve internetle ilgili sorunlar yaşıyorum. Ne Türk Telekom ne de TTNET çözemiyor ya da işlerine gelmiyor ya da hakkaten bilgisizler.
Sorun ilk zamanlar ahizeyi kaldırınca modemin internetinin kesilmesiyle ya da çağrı geldiğinde internetin kesilmesiyle başladı. Ardından modem tekrar bağlanamıyordu. Çözemediler. Türlü türlü bahaneler buldular splitter, içerdeki tesisat, modem. Zor bela bir kaç kez ölçüme geldiler sinyal alamadılar. Ankastre kutudan da denediler yine alamadılar. Telefonda hiç bir sorun yok tertemiz çevir sesi var. 2 gün evvel bir telekom personeli arkadaş geldi inceledi, ankastre kutunun topraklaması yapılmamış, dışarda yerdeki kutununda topraklama kablosu boşta. İntenetin sürekli düşmesi hatta 1 haftadan fazladır hiç bir şekilde bağlanamamasının sorunu sizce topraklamanın yapılmamış olmasımıdır bu mevzuyu tecrübe eden varsa yardımcı olabilir mi lütfen.
Özetle: Topraklamanın yapılmamış olması internet sinyalinin alınamamasına neden midir? (Telefonda hiç bir sıkıntı yok.)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Cevap veren olmamış ama aynı sorunu birebir yaşayanlar için evet internet sinyalinin alınamamasına, telefon çalınca internetin kesilmesine, telefon çalınca ahizeyi kaldırmasanız bile internetinizin kesilmesine, internetiniz varken ahizeyi kaldırıp arama yapacağınız zaman kesilmesine... Neden olan şey TOPRAKLAMA sorunuymuş. Müteahhit elektrik tesisatçısına temele çakılı bakır levhadan Türk Telekomun ankastre kutusuna topraklama yaptırdı, sorun çözüldü. Aynı sorunu yaşayanlara bu mesajım örnek teşkil etsin diye yazıyorum. Çektiğim çileleri, defalarca arıza kaydı telefon trafiğini, maddi ve manevi yıpranmayı yaşadığım için iyi biliyorum. Eğer topraklama hattının doğru yapıldığını incelediniz, gördünüz, eminseniz. Tek sorun splitter'ınızda. Bunu değiştirin, her telefon için ayrı splitter takın. Modem ayrıysa onada mutlaka splitter takın. Splitterınızda arızalı olabilir (hatta yeni almış olsanız bile.) En garanti yol trafolu splitterdır, bulabilirseniz ondan alın kullanın ucuz olanlara kıyasla biraz pahalıdır ama sorununuz giderilir. Her şeyi yaptınız hala yoksa kablo tesisatınızda sorun olabillir, kopuk olabilir, hatalı bağlantı olabilir...
 
ben de bir tecrübe paylaşmak istiyorum

yıllarca çeşitli modemlerle internet kullandım (huawei,airtes,sunny, v.s ) ttnet ve turknetle defalarca yılarca görüştüm düzeltilemedi abim hurdacılık yapar superonline nin önünde karton kutu içerisinde sıfır açılmamış 2 tane süperonline modem bulmuş bende abimden 75 tl ye aldım her iki modemide birini kendi evime diğerini yine interneti sorunlu olan kaynıma bağladık ve 8 aydır yıllarca yaşadığımız sorun bitti kopma kesilme hız düşmesi disconnect hiç bir sorunum kalmadı online oyunlarda kopma bug donma vs hiçbir sorunum kalmadı hayatımda bu son 8 aydır sevis aramıyorum muhtemelen modem kaliteside farkettiriyor diye düşünüyorum
 
Telefon Ankastresindeki topraklanan yeşil - beyaz kablo telefon prizinemi gidiyor. telefon prizinin metal kasasınamı irtibatlanıyor. Regletten dairemize 2 kablomu geliyor yoksa yeşil beyaz ile birlikte 4 kablomu geliyor. Bina telefon kutusundaki topraklamayı bitürlü anlayamadım.
 
eş potansiyel dengeleme barasından yekpare kablo gelmeli.
 
Benim anlamadıgım kısım telefon prizi rj11 2 kablo girişli bu topraklanan yeşil-beyaz kablonun bir ucu topraklama kablosunda diger ucu nerede ? yani nerenin topraklamasını yapıyor telefon prizinin metal kısmını mı?
 
parazitleri önlemek için topraklama yapılıyor.
 
Sanırım anlatamıyorum bu kablo prizin kasasınamı irtibatlanıyor yeşil-beyaz kablo.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,940
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst