TELEFON İKE UZAKTAN BAHÇE DERİN KUYU DALGIÇ ÇALIŞTIRMA

Selamün aleyküm Ustalar:
Benim Bir Kiraz bahçem bulunmaktadır. Burayı 2 kuyu ile besliyorum.Arazi engebeli. Bir kuyuda şu biriktiriyorum. Diğer kuyuya 200 metre mesafeye şu aktarıp dağıtıyorum.
1. Su biriktirdiğim kuyuya komut vermek için 150 metre ye Cat 6 ile kablo çekip buton koydum ama borunun içindende geçirsem. Ne olursa olsun kopmalar oldu buda beni uğraştırmakta.
2. Su biriktirdiğim panoya uzaktan kontaktöre telefonla komut vermek için herhangi bir sistem varmıdır bunu öğrenmek istiyorum.
Kolay gelsin dilekleri ile.

Bölgede sinyal sorun olmayacaksa en ucuzu RF.

genelde telefonda iot kullanıyorlar
IoT/nesnelerin interneti için önce ortama interneti taşımak gerekir. Ondan sonra röle ve tesisat. O durumda uzaktan internetin taşınacağı kablo yerine bir çift kablo ile röle kontağı daha basit olabilir.

Ben olsam çok daha pratik bir yöntem denerdim, Mesela : Teknoben Firmasının PMR telsizleri mevcut Lisans gerektirmiyor ve mesafesi de açık alanda bir kaç km kareyi bulabiliyor.

Telsizin birisi daimi alıcı konumunda diğeri de elinizde olur basit bir on - off röle ile işlemi çözebilirsiniz diye düşünüyorum. Telefon işin içine girdiği zaman fatura işi de devreye girer tadı tuzu kalmaz.

Telsiz işini düşünürseniz fikir yürütüp örnekler verebiliriz hatta sanırım arşivimin bir köşesinde şeması da olacaktı diye hatırlıyorum... ve hatta buldum ve paylaşıyorum da :

telsiz pin şema-jpg.webp

Sanırım ben bununla bu işi çözebilirim ama siz çözebilir misiniz bilemiyorum...

2 Adet telsiz olacak biri motorun orada bağlı bu soket yapısı ile diğeri cebinizde olacak siz cebinizdeki telsiz ile mandala basınca motorun yanındaki telsizin hoparlör çıkışı aktif olacak. sanırım bir transistör bir kaç direnç röle diyot vs bu işi çözer....

Sevdiğim bir arkadaşımın duyma engelli annesi için şu basit kablosuz kapı zillerini kullanarak buna benzer bir devre yapmıştım. zilin alıcı kısmındaki led e bir tane transistör bir röle bağladım zil çalınca role çekip çekip bırakıyor röleye bağlı olan lamba da yanıp yanıp sönüyor zil çaldığını belli ediyordu Neden sizin işinizde kullanılmasın ki ;)

Ustam RF kartlar tam bu tür işler için. Hem birden fazla kontrol de sağlanabilir.
@rsimsek abi dediğin çok doğru da onların uzun menzilli olanlarını çok pahalı diye biliyorum kısa menzil basit olanlarını ise mesafesi düşük diye biliyorum....

Aslında benim bir çalışma projem var yukarıdaki şema ile ilgili bir çalışma yapmak istiyorum bu basit telsizlere bir mikrodenetleyici içeren devre yapıp asenkron seri iletişim bazında data basıp uzak mesafelere data yollamak istiyorum. ama zaman ayırıp hiç denemiş değilim.

Forum istatistikleri

Konular
131,447
Kullanıcılar
455,345
Son üye
taskinenes61

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri