Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

Sene 2012 halen teknoloji fakülteleri ile ilgili bir gelişme yok.İmza yetkisi yok.
 
ARKADAŞLAR!!!

Dün beni YÖK'ten aradılar.Dilekçemi okumuşlar.Şu an ellerinde Teknik eğitimle ilgili çalışmaları varmış.En geç 6 ay içinde bize imza yetkisi vereceklermiş.Bir kaç alternatifleri varmış.Teknolog unvanı verebilirlermiş.Ama dedim avrupada böyle bir unvan yok.Zayıf bir ihtimal zaten dediler.Teknoloji mühendisliği üzerinde çalışılıyormuş.çıkacak yeni yasa okuyanları,mezunları ve okuyacakları da kapsayacakmış.peki dedim 1 seneyi bulur mu? yok dediler yoğun baskı varmış bu konuda,bir an önce bitirmeye çalışıyorlarmış.Yusuf bey de bu konuda baskı yapıyormuş halledin diye...


memurlar.net forumu teknik eğitim mezunları başlığından alıntıdır.

Arkadaşlar bu konuyla ilgili bir gelişme var mı?
 
Bunun gibi bir mesajı çok önceden bir arkadaş daha atmıştı. Hepimizin temennisi bu ama pekte böyle bir şeyin olacağına inanmıyorum. Gerçekten yapılmak istenseydi daha önceden defalarca yapılırdı, şuan farkeden ne. Bence biraz gerçekçi düşünmek lazım.
 
Arkadaşlar,
ben zaten yazının altına alıntı olduğunu belirtmiştim. Öteyandan bu sayfaya biz bu işi yaparız diyen vakıflar, başka formlar vardı. Onlar ne yapıyor? neden hiçbir bilgi verilmiyor? bu işi yapımayacaklarsa bu sayfalara artık girmeyelim.
 
Arkadaşlar Teknoloji fakültelerinin dekanları genellikle mühendis kökenli en azından Gazi'nin ki öyle , zaten m.l mezunlarına bilimsel hazırlık diye bir şey getirdiler. Gerçi o bana göre haklı çünkü düzden girenlerle mtok gireneler arasında puan olarak uçurum vardı.Bir nevi sizin alt yapınız yok bunu giderelim gibisinden ..
Diğer bir durum adamların ellerinden gelse zaten oraya meslek liselileri almayacaklar.Bu durumda önceki mezunlara tamamlama diye bir şeyi vermelerine imkan yok. Ama diğer bir yol öss ile yerleşip ders saydırmak olabilir. Bu gün ben bizzat gidip Gazi üniversitesi teknoloji fakültesi imalat müh. bölüm başkanı ile görüşeceğim ne kadar okumamız gerektiğini , cevap alınca paylaşırım .
 
Ben böyle birşeyi kabullenemiyorum. Neden tekrar sınava girelim ki bizler zaten 4 yıl okumuşuz, her dönem için ayrı bir program hazırlanır, herkesde okuduğu dönemdeki programı alarak mühendis olur. neden dıştan pedagoloji veriliyor da mühendislik verilmiyor?? bunları talep etsek belkide kazanırız
 
arkadaşlar görüşmelerim sonunda edindiğim bilgi teknoloji fakültelerinde eğer okursak 1 yıl bilimsel hazırlık ve en az 2 yıl normal derslerin alınması sürermiş. Toplam 3 yıl yani maalesef. Aslında net bir şey söylemiyorlar okulu kazanın dilekçe yazın komisyon tarafınfan incelenecek deniliyor. Benim edindiğim bilgi hocaların tahmini.
 
Bu konuyu çözmek yök ü aşıyor anladığım kadarıyla bir meseleyi 20 küsur seneden beri çözemiyorlsarsa 6 ayda çözeriz demek çocuk kandırmaktır.Daha yüksek mercilere mi çıkmak gerekiyor etkili bir biçimde yada medya yıu mı kullanmak daha doğru olur bilemiyorum ama kannımca yök tek başına bu işi halledemez.
 
yök mühendislerden dolayı çözemiyor, bu iş'i sonlandırmak istiyorsak sokağa çıkmalıyız olay çıkarmalıyız, meclisin önünde yatmalıyız, Fen edebiyatçılar Pedagojik formasyon için nasıl çalışmışlarsa bizde öyle yapmalıyız. AB kadar çıkmalıyız kise bunu yapmak istemiyor ama bunu yaparsak bizi dinlemeye başlarlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,537
Kullanıcılar
449,910
Son üye
citythunder

Yeni konular

Geri
Üst