merhaba tef'li arkadasım
Bende kou elek.öğrt'den mezun olmak üzereyim,aynı zamanda cok yakın bir zamanda bir otomasyon şirketinde işe başlayacağım bir aksilik olmassa,eğer sende elektrk öğretmenliği bölümünde okuyorsan öğretmenliği birkac sene değil epeyce bir zaman unut öğretmenlik için kasman yerine daha 2 sınıfken sana 2 önemli tavsiyem var ;
1.si kendini ciddi anlamda yetiştirmen
2.olarak okulda biçok konuda etkinlik ve öncülük yaratma cabası içinde olmandır
ilk tavsiyem gayet acık imkanın varsa öncelikli olarak okulun bitene kadar ingilizce öğren ama manidar olmalı , sonra mesleki anlamda özel kurs ve sertifikalara yönel sana tavsiyem otomasyon veya enerji sektörü, bu eğitimleri üniversitede asla alamassın bunun için özel girişim şart ve finansmanda tabi, para konusunu çözmeye çalış ( az ye, az gez ,az bla bla bla.. )
Okuldada mesleki kuluplere uye ol , organizasyonlara katıl , proje ve araştırmalar yap , bu sayedede firmalarla temas kurabilirsin
Nasıl yaparım deme isteyince oluyor hele istanbul gibi bir metrepolde bu çok daha kolay,yeterki işe biyerden başla ,başladığında zaten kendin zamanla bunun farkına varırsın
Marmara üniversitesinden senin bölümünden mezun iki arkadaşım şuanda biri pano diğeri bina otomasyonu işi yapan şirketlerde görev alıyorlar,konum ve maaş olarakda iyi durumdalar bu belki içini rahatlatır,kimse emeklemeden sürünmeden yürüyemez iş hayatında ben bunu tecrübe ile öğrendim bunu öğrenemeyen için bişeyler zor gelebilir ama bunu özümseyen bir teknik öğretmen elbetteki mutlak başarıyı sağlar.
Son olarak bana özelden mail adresini bırak senin gibi meraklı ve kendini geliştirme azminde olan arkadaslara nacizane yardımcı olmak isterim
ayrıca bu linkede bi göz atmanızı tavisiye ederim
https://www.kontrolkalemi.com/forum...eyi-İstikrarsızlığa-götürebilecek-süreç.1829/