Teknik Öğretmen, Normal Öğretmen atamaları hakkında

Miryo

Üye
Katılım
4 Tem 2011
Mesajlar
246
Puanları
1
Merhabalar değerli arkadaşlar ben MEB Öğretmen atamalarıyla alakalı bir soru paylaşacağım.
Bildiğiniz üzere Tef lerde Bilgisayar teknik öğretmenliği bölümleri var bir de Eğitim fakültelerinde Bilgisyar Öğretim Teknolojileri... Öğretmenliği var
MEB atamalalarda tek kadro gösteriyor Bilişim Öğretmeni diye acaba TEf mezunu öğretmenler Bilişim Öğretmenliği içinde ayrı bir kadrodan mı atanıyor yoksa normal eğitim fakültesi mezunu bilgisayar öğretmeniyle hiç fark olmadan aynı şekilde mi atanıyor.

Bunu sormamın sebebi Teknik Öğretmenlerin Teknik okullara gitmesi diğerlerinin ise ilkolul yada sıradan liselere gitmesi durumundan dolayı.
Bilgilerinizi paylaşmanızı bekler esenlikler dilerim.
 
Merhaba TEF mezunu bilişim öğretmenleri hem meslek liselerine hem de ilköğretimlere atanabiliyor. Ancak eğitim fakültesi mezunu olan bilişim öğretmenleri sadece ilköğretimlerde ders verebiliyor. Meslek liselerindeki derslere giremiyorlar. Geçen yıl MEB, eğitim fak. mezunu öğretmenlerini hatalı bir şekilde meslek liselerine atamış ve son anda kararnamelerine meslek derslerine giremez şerhi düşülmüştür. Bu hata daha sonra tekrar edilmemiştir. TEF mezunu olan arkdaşaların meslek liselerini tercih kılavuzunda öncelikle tercih etmelerini öneririm çünkü ilköğretime atanmanız durumunda TEF mezunlarına tanınan bazı avantajlardan yararlanamıyorsunuz. Cevap biraz uzun oldu kusura bakmayın. Teşekkür ederim.
 
yani kontenjan aynı atıyorum 400 tane bilişim öğretmeni alınacak bu 400 kişilik tef yada eğitim mezunu diye ayrılmadan puan hesaplanıyor ve sonra puana göremeslek lisesi yazılıyor öyle mi
Şimdi şöyle bir şey var meslek liselerinin öğretmen açığı belli ama 400 kişi oldukça çok olan eğitim fakültesi mezunu Bilgisayar Öğretmenleri tarafından dolduruldu(90 küsür ayrı BÖTE programı var Türkiyede) bu durumda meslek liselerine kim atanacak.
400 ünün 400 ü de mi Eğitim fak. mezunu alınıyor yada 400 içinden bir kısmı sadece TEF mezunları arasından mı seçiliyor.
Teşekkür ederim
 
sizin belirttiğiniz sayı üzerinden gidersek, örneğin 400 tane kontenjan var. Yani 400 tane atama yapılacak okul var demektir. Sıralamada TEF ya da BÖTE farketmez heskes KPSS sınav puanına göre sıralanacak. Ancak bu 400 kontenjanın içindeki meslek liseleri tercih ekranında BÖTE mezunlarına görünmeyip sadece TEF mezunlarına görünüyor. 50 tane meslek lisesi var ise eğer BÖTE mezunları 350 okul arasından tercih yaparken TEF mezunları 400 okulun tamamını arasından tercih yapabilecek.
 
Evet şimdi şimdi anladım sayın ibrahim_g o halde TEF lerin atanmaları daha kolay diyebiliriz avantaj bakımından. Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,824
Kullanıcılar
449,594
Son üye
srdrgl1905

Yeni konular

Geri
Üst