Tek uydu kablosu ile bağımsız şekilde birden çok bağlantı yapmak.

fixitt

Üye
Katılım
7 Eyl 2021
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
33
Merhabalar. Evime ulaşan tek bir uydu kablosu var. Bu uydu kablosu ile ayrı televizyonlara ayrı bağlantılar yapabilir miyim? Tabi bağlantı sonrası her türlü kanalın aynı anda farklı televizyonlarda sorunsuz şekilde izlenmesini şartı ile. Biraz araştırdım bunun teknik olarak mümkün olabileceği ama kısıtlı(polarizasyon ve voltaj durumundan dolayı) şekilde olacağını anladım. Aşağıda görüntülerini paylaştığım şekilde parçalar buldum ancak buna da 2 kablo lazım. Günümüz teknolojisinde bunu bir şekilde yapabilme imkanım var mı? Aslında kablo sayısını artırma şansım var ama bu soruyu birazdan meraktan ve öğrenmek için soruyorum. Bu durumun(tek kablo ile birden çok bağlantı yapmak.) günümüz şartlarında tam olarak bir çözümü(ek bir cihaz olur, aparat olur fark etmez.) var mı? Örneğin Digitürk yaptığı gibi farklı tip bir LNB(MDU) kullanarak polarizasyon fark etmeksizin her kanalda voltajı sabitleme yapabilir miyim Türksat uydusunda?

611GATULI4L._AC_SL1300_.jpg
3c83cf741dcd51713b9965f0df67d976de0d0ed3_original.jpeg
 
Son düzenleme:
Evet, sadece uydu santrali multiswitch'leri ile bu dağıtım şekliyle yapılan özel çoklamalı dağıtım çok sağlıklı oluyor. Örneğin bir apartmandaki 3, 4 çanağı dayzeg'lerden sonra bu multiswitchlerle 18 - 32 - 40 daireye ayrı ayrı dağıtmak mümkün olur. Ancak balkondaki tek bir çanaktan çok sıradan bir switch'le 2 ayrı receiver'a bu uydu sinyalini dağıtınca, bu 2 ayrı TV'yi çok sağlıklı izlemek mümkün olamıyor, dual LNB'yi çanaktaki tekli LNB yerine monte edip receiver'lara uydunun bu koaksiyel kablolarıyla ayrı ayrı vermek gerekiyor. Resimlediğiniz multiswitch uydu santral multiswitch!i tipinde ise çoklamayı böyle yapıyorsa eğer bunu başarıyla yapar, sıradan bir switch (çoklayıcı) ise yapamaz. Evdeki tek bir kablodan eskiden beri böyle bir çoklama pek mümkün olamıyor, benim bildiğim kadarıyla.

Not: 5-6 yıl önce evde merakla bunu deneyip yaparak forumdan paylaşmıştım. Uydu kumandası ile receiver'dan seçilen kanalların çok başarıyla seyredilmesi; o anda çok tesadüfen seçilen uygun kanallara doğrudan bağımlı, bu ise her zaman çok başarılı 2 görüntü şeklinde her zaman mümkün değil, birisi çıkıyorsa diğeri çıkamıyor veya ikisi birden hepten kapanmış oluyor, basit bir switch'le tek kabloyu siz 2 kabloya çıkarırsanız alınan sonuç malesef ki olumlu olmuyor. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Tek lnb tek anten tek kablo ile iki ayrı tv de istenilen şekilde izleme imkanı malesef mümkün değil.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst