Tek swich ile baslama bitirme

Bakayim ustam.d kontaktoru hic enerjilenmedi .
222.PNG


kucuk bir ayrıntı yı gözden kacırmısım similasyonda calısıyor fakat uygulamada sıkıntı olmus hemen duzelttim gonderdım
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
3 kontaktöre neden gerek göruyorsunuz, tek motor kontaktörü bu işi görmuyormu yolladığım çizimde..
 
ben bu yontemın daha saglıklı calısacagı kanatındeyım saygı duyuyorum sizin yapmıs oldugunuz sistemde tambur sensorden kurtulana kadar elini start butonunda tutması gerekiyor

biraz nasıl calıstıgını yazarak anlata bilirmisiniz
 
durumu cızımle anlatmağa çalısdım. Birinc, şekilde, yaylı start butonu, ikinci şekilde, kalıcı 0-1 buton ıle yol verme var. İkini çelilde, sıgortayı açtıgında, motor hemen yol alacaktır.Anahtara gerek kalmamaktadır.

Sayın @zeybek tarafından gönderilen aşağıda ki çizim, istenilen çalışmayı gerçekleştirir. Butona bastığınız anda tambur siwich'ten kurtulur. 3 adet röle kullanmaya gerek yoktur.

vj7kD4.jpg
 
vj7kD4.jpg

1s1 limit switch'ine seri bağlı yardımcı kontak gereksiz gibi görünüyor.Fonksiyonu nedir?.
 
Sen bunu bilmiyorsan, bu işi yapma,butona basınca sonra, kontaktor, sivicin kapalı kontağı üzerinden kilitlemek. Tamburun, basma noktası,sivilce basınca, motor stop edecek. Bı yöntemde, sivicin nasıl olmadığında, kesik çalışma yapabilirsin.

yukarıda yolladım baksana, madem ılgılenmıyorsun, neden yardım ıstıyorsun. Alt tarafı bır sıvıc kontaktör, destan yazıldı...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zeybek ustam kusura bakmayin vardiyali calistigim icin cevap vermiyorum..Yardimlariniz icin tesekkur ederim..
 
Kardeşim Sn. zeybek en basit ve iş görürünü göndermiş ne uğraşıp duruyorsun.
Tek yapman gereken tambur Sensör yada Switchden kurtulana kadar butona basılı tutmak.
Orasını kısa tutarsan zaten anlık olay.
 

Ekli dosyalar

  • a.png
    a.png
    18.5 KB · Görüntüleme: 19
Sen bunu bilmiyorsan, bu işi yapma,butona basınca sonra, kontaktor, sivicin kapalı kontağı üzerinden kilitlemek. Tamburun, basma noktası,sivilce basınca, motor stop edecek. Bı yöntemde, sivicin nasıl olmadığında, kesik çalışma yapabilirsin.


@zeybek yas olarak benden buyuksunuz size kibarca yapmış oldugunuz devre ile ilgili yorum yaptım benim dediğimin aksine bir gelişme yok yaptıgınız semada sensörden kurtulana kadar elinizi start butonundan cekmezsiniz aksi taktirde calısmayacaktır siz diyorsunuz ki nasıl olsa starta basar basmaz sensorden kurtulacak ben ise daha saglıklı calısması taraftarındayım esktra dan 3 tane daha röle ile emniyetli ve saglıklı bir calısma sundum bilgi ve tecrubeniz fazla olabilir fakat bu mesleği yapıp yapmacagım konusuna deginecek kadar haddinizi asamaz sınız
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,481
Kullanıcılar
449,894
Son üye
Mehmet Denizz

Yeni konular

Geri
Üst