Tek konu açtım_ Sıcaklık sensörü çıktısı ve voltaj göstergesi aynı panelde..

YSMT

Üye
Katılım
11 Tem 2008
Mesajlar
46
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar,

Bir proje hazırlıyoruz.. ve projede kullandığımız alan kısıtlı olduğu için boyutu oldukça küçük ve de az güç sarfiyatı olan bir display arıyoruz...
Bulduğum bir ürün var. 3 watt harcıyor ancak boyut bakımından bizi zorluyor (10 cm).
Şimdi öncelikle bu displayi nerede kullanacağımızı anlatayım.
Sıcaklık sebsöründen(Pt100) aldığı değerleri göstericek ancak aynı zamanda biz bunu fana bağlayacağızki sensördeki değerlere göre fanı aktifleştirsin.
ancak aynı projede voltajı da gösteren bir display koyacağız ancak yer bakımından sınırlı olduğumuz için bana bir satırda sıcaklığı bir satırdada voltajı gösterecek bir panel lazım. ve sıcaklıktan aldığı değeride fana yollasın.
Umarım anlatabilmişimdir derdimi..
şimdiden teşekkürler..
acil olarak bana bilginiz varsa bu konuda iletebilirseniz çok sevinirim..
Hatta özelden mesaj atarsanız daha iyi olur...
İyi günler..
 
Arkadaşlar aslında şöle birşey de var aklımda gerçi bu forumdan uzaklaşmış olucak ama aynı konuya başka forumdan devam edemeyeceğim için burda sizden cevap bekliyorum. Tek satır LCD veya Led panel kullanıp bunu bir pic 'e bağlayıp 16F867 miydi adını tam hatırlamıyorum bunu programlayıp flash yaptırarak mesela 40 sn. voltajı 40 sn.de sıcaklığı göstersin aynı anda sıcaklık bilgilerine görede fanı açık kapasın. ama işte en önemli kısım buna nasıl bir program yazılabilir. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler...
 
Eğer istersen bunu rahatlıkla yaparım bir kaç saat içinde devre tasarımı kodları biter fakat üretim kısmı problemli. Protatif oluşturmak için kendim devre yaptıgımda nemden etkilenen uzun vadeli olmayan çözümler oluyor zaten sadece deneme amaçlı olmuş oluyorlar fakat dersen sen 50 - 100 tane falan isiyorum o zaman dizgi hismeti veren ve baskı yapan yerler var tasarımı ve kodları gönderir cok uygun bir şekilde ürettire bilirsin yanlız çözünürlikte pic 10 bit tir. Yüksek çözünürlük için hariçi adc kullananmak gerekir piayasada rahat spi 16 bit adc ler bunuyor, en azından elimde var... ;D
 
Sn. memnun arkadaşım çok saol yapabilecek çok kişi var evet ama ben bunu kendi imkanlarımla kendim yapabilmek istiyorum çok başlangıç düzeyinde olsada biraz pic bilgim var ama yapmayı düşündüğüm şeyinde çok profesyonelce bir iş olmadığını düşünüyorum hatam varsa düzeltin bu konuda sizden yardım bekliyorum..
 
Alana göre değişir. Eğer aynı zamanda dataloger olsun Plc den modbusla falan baglanılsın ve set edilebilsin gibi özellikleri yüklemeye başladıkca profesyonelleşir. :) Sade birşey istiyorsanız piysada satılmakta oln kitaplarla biraz vakit geçirdikten sonra cok rahat yapabilirsiniz. Düşük enerji cok önemliyse sizin için, bekçi köpeğini kurarak belirli aralılarda uyku modunu kullanınız bu sayede enerji tasarufu yaparsınız ve çalışma firekansını düşük tutunuz. Takıldıgınız biryer olursa yardımcı olmaya çalışırım. İyi çalışmalar diliyorum.
 
Yok o kadar kapsamlı birşey istemiyorum basit ve net istediğim işi yapsın yeter benim için..
yardım edicek biri yokmuu? bu konuda bana.. :(
 
tek markalar Omron, Knick, Beka, Siemens, Endress-hauser :)
 
Çok teşekkür ediyorum Ebu_cendel arkadaşıma 8)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst