tek kabloyla yıldız üçgen bağlantı yapabilirmiyiz

Merhaba arkadaşlar motor gücüne göre seçilmiş softstart denen frekens konverteri ile yıldız üçgen sistem kurmadan yumuşak kalkış ve duruş yapılabiliyor çokta güzel verim alınıyor tavsiye ederim kolaygelsin

Emin misiniz soft startın frekans konverteri olduğuna?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
inverterle zaten yıldız - üçgene gerek yok.yanıltıcı sorularla kafanızı karıştırmayı bıraksın adam gibi işi biliyorsa temelinden neyin ne olduğunu size öğretsin.foruma baktığımız zaman adam daha motor etiketi okumayı bilmiyor neden işte böyle ustalar yüzünden...
 
Soft-starter yada driver ile sürülen motorlarda bağlantı ya yıldız olur yada üçgen, ikisinin kombinasyonu söz konusu değildir. bu yüzden de 3X yada 4X kablo ile motor sürülür. Y/D bağlantı ise, artık eski nesil yol verme metodları sınıfına dahil olmuştur.
 
bence de yıldız ucgen yerıne motorun gucune gore frekans konvektörü koyarsan konvektor ıle motor arasını tek kaployla halledebılırsın bu sayede motorun bosuna fazla akım cekmesınıde onleyebılırsın
 
motora 1 adet 4x.xx veya 3x.xx kablo ile yıldız üçgen çalıştıramaz ya yıldızda çalıştıra bilir yada üçkende çalıştırabilir.ama tek bir kablo ile örneğin 10 kw lık bir motor 4x16 lık kablo ile kw na uygun bir invertör ile frekansını yükselterek motorun devrini yükseltmesi mümkün.
 
Bu açılan konu sayın yöneticiler tarafından çöp kutusuna taşınıp kapatılmalıdır.forumu kirletmekten başka bir şey değil.Enerjimizi daha faydalı konulara harcamalıyız.iyi çalışmalar.
 
Softstar ve hız kontroler ile tek kablo 3 tek damarlı olması durumunda çalıştırabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,271
Kullanıcılar
449,845
Son üye
burak_duyar

Yeni konular

Geri
Üst