Tek kablo ile akım ?

ANONYMOUS.

Üye
Katılım
20 Tem 2015
Mesajlar
5
Puanları
1
bir video da izledim ampulu sadece tek kablo ile yakabiliyorlar yani tek bir iletkeni ampulun sadece bir tek kutbuna değindiriyorlar ve ampul yanıyor bu nasıl oluyor acaba? kısa devre akımı ile mi yapıyorlar ama tek bir kutubu ile nasıl ampul yanar yani elektrik akımı aynı yoldan nasıl geri döner?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bence de hile.
 
Şu manyetolu çakmak ile uzatma kablosu gibi bir şehir efsanesi herhalde . Bunların üfürme olduğu belli de şu sonsuz çevrim bedava elektrik ürettim diyen aklı evvellere acıyorum ben.
 
Minyatür Tesla bobini ile yapmıştım bu deneyi. Akkor (armut) lamba ile olmuyor ancak tasarruf lambaları ve floresan lambalar yanıyor.
 
Tesla bobininin yanına yaklaşınca fluoresant olanlar kablo olmadan da parlıyor...

Asıl marifet konu sahibi arkadaşımızın da sorduğu gibi lambayı tek kablo ile yakabilmek. :D :D :D
Haklısın ancak tek kablo ile lamba yanmayacağını herkes biliyor. Yalnızca Tesla bobini ile olabilir demek istedim [emoji5][emoji5]
 
Anladım canım takılıyorum ben..

Youtube da yapılan videoların bir çoğunda hile var. Milletin ağzının suyunu akıtıyorlar birde tıklama ile reklam v.s. kazanç sağlıyorlar..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,148
Mesajlar
915,463
Kullanıcılar
449,888
Son üye
kalemx

Yeni konular

Geri
Üst