Tek fazlı aspiratörün dönüş yönü

Telefondan foruma video nasıl yukleniyor birisi anlatsin merakinizi gidermis olucam inşallah..varsa fan kendiniz deneyin gozlerinizle gorun.[emoji106]

sizi anlamaya çalışıyorum bunun dışında bi niyetim yok.

sanırım videodaki uygulama sizin yaptığınız bağlantı ile aynı...

işletmenizde hali hazırda her iki bağlantıyı da kullanıyor musunuz?

 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
90 dercelik faz farkı her iki sargıyla da oluşturulup devam ediliyor.

 
benzetmek gibi olmasın delinin biri kuyuya taş atmış kırk akıllı çıkaramamış olayına benzedi bu işler. soruyu soran arkadaş ortaya bir soru bırakıp kenara çekiliyor bir daha sesi çıkmıyor. bu tavırla son zamanlarda çokça karşılaşmaya başladık.
her neyse olay aslında basit. bobinajcıların işin kolayına kaçmak için yaptıkları bir yöntem var burada. maksat kablo karmaşasından kurtulmak.
ana sargıya ait 2 bobin seri bağlandığından buradan bir orta uç çıkarılır. ve yardımcı sargının bir ucu buraya bağlanır.
şimdi elimizde bir ys ucu iki de as ucu var. ys ucuna bir kondansatör bağlayıp kondansatörün diğer ucunu da as uçlarından birine bağlarız. böylece motor bir yönde dönmeye başlar. devir yönünü değiştirmek için kondansatörün ucunu diğer as ucuna bağlamak yeterlidir.
bobinajın bu şekilde yapıldığını anlamak için de basit bir omaj ölçme yeterlidir. tabi ki önce kondansatörü devreden çıkarmalıyız.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,898
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst