Tek fazlı asenkron motorlar, röleler, bitmeyen hesaplaşmalar

drajl

Üye
Katılım
14 May 2007
Mesajlar
21
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var hatta o kadar acil olmalı ki bu gece olayı teoride bitirip yarın sabah erkenden malzemeleri almam gerek.

tek fazlı bir asenkron motoru ileri geri sürmem lazım. --> (bu olayın özetidir)

Motorda 3 giriş var. Bunlar; L1,L2 ve Nötr. Yani bu demek oluyor ki L1 enerjilenince sola, L2 enerjilenince sağa dönen bir tek fazlı asenkron motorum var.

Bu devreyi Hoca Moc3041 denilen bir optokuplör ile yap dedi fakat ben inanıyorum ki ben bu işi rölelerle yaparım ve daha sağlam olur.) İşte benim problemim burda başlıyor. Röle devresi nasıl olacak? ve çok güvenli bir sistem olması lazım, yani motoru yakmamam lazım(okulun malıdır, biraz pahalıdır)

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.. allah kolaylık versin hepimize...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
güzel kardeşim motor için ileri geri çalışacak diyorsun. bu basit bir devre. nekadar ileri gidecek nekadar geri gelecek.bir butonlamı çalışacak iki butonlamı,siviçlemi ,sensörlemi,zamanlımı çalıştıracaksın.öncelikleri bunları belirtmen gerekliydi.bunları belirtirsen bende sana yardımcı olabilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst