Tek encoder iki ayrı plc ye bilgi gondere bilirmi ?

RIDVAN

Üye
Katılım
20 Ağu 2007
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
39
Tek encoder iki ayrı plc ye bilgi gondere bilirmi ? Oluyorsa nasıl bir baglantı yapmalı yada ek malzeme kullanmamız gerek? Simdiden tesekkurler
 
hubner encoderlerde çift cıkış var bunu bızde kullanıyoruz ıstersen hubner sıtesınde yenı nesıl encoderlerde var guzel bı sıte ıncelemen faydalı olur.
 
genelde encoderlerde A , B ve z uçları olur diyelimki 100 pulslik bir encoderin var a ve b uçlarından bir tam dönüşünde 100 puls görürsün ama z ucundan bir tam dönüşte sadece 1 puls alırsın dolayısıyla a ucunu bir plc ye b ucunu da diğer plc ye bağlayabilirsin ama mustak arkadaşımın dediği gibi referans noktalarını ortaklaman şart
 
Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim mustak arkadasın dedigi gibi pnp encoder di bizimki ve aynen ortak uç (-) yaptım ozmaan bi sorun olustu şöyleki : motorum kararsız çalıstı senkron sagalayamadık ve şoyle bi yol bulduk bir elektronikçi arkadasa kart yaptırdık ve boylece ikisi aynı anda çalıştı ve birbirinden bagımsız elektronik devrenin semasını en kısa zamanda çalıp burada yayınlarım inş. ;D ilginize çok tesekkürler
 
encoderi 1nolu plc'ye bağlayıp 1nolu plc'den 4-20mA analog çıkış ile 2.plcye veriyi aktarabilirsin. yada iki plc arasında haberleşme yapabilirsin. bence bu yöntem daha mantıklı.
yalnız tek bir dezavantajı var, o da 1.plc stopa geçerse 2.plc encoder bilgisini okuyamaz. eğer 1.plc stopa geçtiğinde encoderi okumuş okumamış zaten çok önemi kalmıyor diyorsan bu yöntem mantıklı.

diğer yöntem olarak puls bilgisini 4-20mA bilgiye çeviren çeviriciler var. bunlardan bir adet alıp 4-20mA bilgiyi seri iki plc'ye bağlayabilirsin.
 
Ayrıca encoder çıkışını çoklayan devreler de var. Bizde kullanılıyor. Ama ticari ürün değil, makina üreticisi firma kendi imal etmiş.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,833
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst