Tek butonla hem start hem stop

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sa usta hayırlı işler 2 röle ve 1 kontaktor ile calisirmi ayrıca motorun bağlanacağı kontaktor c kontaktorumu?
Evet,sistem zaten 2 röle ve 1 kontaktörden oluşuyor. C kontaktörü motoru kontrol eder. A ve B rölelerinin de kontak sayılarına dikkat edilmeli eğer uygulama yapılacak ise.
 
Uygulama yapıldı devre çalışıyor.bu devre röle ile uzun vadede bize sorun cikartirmi kontaktor ile yapilmasini mi tavsiye edersiniz
İyi çalışmalar
 
Röleler sadece kontaktör bobinini enerjilendirmekte kullanıldığı için herhangibir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Sonuçta rölelerin kontak akımları oldukça yüksek ve kontaktör bobininin çekeceği maksimum akım kontak akımlarının dayanacağı akımın oldukça altında kalmaktadır.
 
Teşekkürler iyi çalışmalar
Foruma ilk defa girecekler için devre sorunsuz çalışmaktadır.
 
Güzel çalışma olmuş ama pratikte işe yaramaz çünkü zamanlama hatasında çok sorun çıkartır yani butona 1 saniye basılı tuttuğunu düşün. araya ZR at sorunu kaldır.
 
Güzel çalışma olmuş ama pratikte işe yaramaz çünkü zamanlama hatasında çok sorun çıkartır yani butona 1 saniye basılı tuttuğunu düşün. araya ZR at sorunu kaldır.
Maalesef pratikte herhangi bir sorunla karşılaşılmadı dostum. Bizzat denedim ve sorunsuz çalıştığını gördüm bu devrenin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst