Tek akım trafolu rgk ile 3 akım trafolu rgk?

yonzoglu

Üye
Katılım
11 May 2010
Mesajlar
148
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar merhaba tek akım trafolu rgk ile 3 akım trafolu rgk avantaj ve dezavantajları neler dir. Ne tür sıkıntılar yaşayabiliriz?Fabrikadaki yüklerimiz dengeli gözüksede tek fazlı yüklerimizde mevcut olabilir saha çalışmalarımız için ne dersiniz?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Büyük güçlü tesısler, fazla yuk değişimi olmıyan işletmeler, işletmedekı makına sayısı fazla olan dengelı yükler için, evvelde oldugu gibi tek fazlı RGK görevini yapar, ama, market, okul, konfeksıyon atelyesi,
banka gibi küçük ve değişken yüklerın oldugu yerde 3 fazlı RGK kullanmak faydalı ve elzemdir..
 
değişken yüklü tesiste mutlaka 3 fazlı rgkr kullanılmalı çünki tek fazlı kullanılırsa akın trafosundan geçen faz a göre röle çalışır.örneğin akımtafosu bulunan fazdan yük geçmiyor diğerleri çalışıyorsa akım trafosu çekilen ampari görmeyeci icin sayaç indüktif yazar.tamtersi olursada kapasitif yazar.yani trifaze rgkr sürekli verimli çalışır.
 
Merhaba çalışmakta olduğum işletmede 9 yıldır merlin gerin marka tek faz akım trafolu röle kullanıldı Fazlararası çok fazla dengesizlik olmadığından hiçbir sorun çıkarmadı yüzde oranlarındada problem yaşanmadı.Fakat arkadaşların bahsettiği gibi kullanılacak rölenin sizin sisteminize uyum sağlaması gerekir
 
Sn.yonzoglu,arkadaşlarında belirttiği gibi,dengeli akım çeken işletmelerde tek akım trafolu röleler iş görmekteler.Fakat ceza oranları düşürüldüğünden beri artık tek akım trafolu röle devri kapanmıştır.M.G. ve siemens gibi yabancı marka ürünlerde tek akım trafolu rölelerin sık sık karşımıza çıkması,gelişmiş ülkelerde ceza oranlarının çok serbest olmasındandır.Üç akım trafolu röle ile tek akım trafolu röle kullanmak proje maliyetini çok az etkiler.Ülkemizde artık her projede üç akım trafolu röle kullanılmalıdır.
 
Kompanzasyonda artık en güzel yöntem şüphesiz ki dinamik kompanzasyondur. Ama bu yapılmıyorsa bile, ülkemiz yönetmelik şartlarına göre mutlaka üç faz örneklemeli sistem kullanmak gerekir.
 
gerçekten tek akım trafosuyla mümkün degil bende çok ugraştım ama olmuyor üç şart kesin çözüm üç te
 
ARTIK HER PROJEDE KESİNLİKLE 3 FAZLI RGK
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,977
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst