Tek Adımda Bilgisayarınıza Komple Bakım

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
WfTc.png


http://paul.is-a-geek.org/aio-srt/

Bilgisayarınız olması gerektiği gibi çalışmıyorsa Paul Vreeland'ın üst linkteki System Rescue Toolkit uygulamasından yardım alabilirsiniz.


Bilgisayarınız durduk yere yavaşlıyor, karşınıza olmadık hata mesajları çıkarıyor, sebepsizce ısınıyor, kısacası olması gerektiği gibi çalışmıyorsa iyi bir Bakım zamanı gelmiş demektir. Bunun için Paul Vreeland'ın System Rescue Toolkit adlı uygulamasından yardım alabilirsiniz.

Bilgisayarınızın donanım bileşenlerinden güvenlik altyapısına kadar pek çok uygulama eşliğinde testler uygulayarak sorunu tespit etmeyi hedefleyen bu araç, bulduğu sorunları rapor ederek eğer varsa çözüm konusunda da yardımcı oluyor.

İşin en güzel tarafı ise bakım sürecinin tamamen otomatik ve bu süreçte kullanılan tüm araçların ücretsiz oluşu. Denemek isterseniz paul.is-a-geek.org/aio-srt adresini ziyaret ederek aracın kapsamlı veya hafifletiimiş sürümünü indirebilirsiniz.

Sitede ayrıca bilgisayarınızla ilgili tüm problemleri çözmenize yardımcı olacak pek çok farklı araç bir arada yer alıyor. İncelemenizi tavsiye ederim.

Alıntıdır.Kaynak:

Bilim ve Teknik, Aylık Popüler Bilim Dergisi, Aralık 2016, Yıl 50, Sayı 589, Sayfa 14, Ctrl+Alt+Del, Tek Adımda Bilgisayarınıza Komple Bakım
 
Paylaşım için teşekkürler,
Bahsi geçen program piyasadaki bir çok ücretsiz sistem yapılandırma yada bilgilendirme araçlarının bir araya toparlanmış hali diyebilirim. İster araçları tek tek kullanabilir istersenizde otomatik olarak başlatıp seçilmiş olan işlemleri otomatik olarak uygulamasını sağlayabilirsiniz.
Deneyecek olanlar için uygulamayı açtığınızda ve bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda karşılaşacağınız bir kaç durum hakkında bilgi vereyim.
- Uygulamayı açtığınızda arka plan komple siyaha dönerek basılı fligran şeklinde uygulamanın logosu ve sağ üst köşede sisteminizle ilgili bilgilerin yer aldığı bir arka plan oluşacaktır. Bu safhada telaşe edip, arka planım değişti diye düzeltmeye çalışmayın. Uygulamayı işiniz bitip kapattıktan sonra arka planınız normale dönecektir.
- Otomatik testi başlatacak iseniz, öncesinde açık bütün programlarınızı kapatıp mevcut çalışmalarınızı sonlandırmanız, sizin yararınıza olacaktır. Zira test sonrası sistem zorunlu yeniden başlatılacaktır.
- Otomatik testi başlatırsanız, test esnasında internetiniz yok ise bir kaç hata ile karşılaşmanız normal sebebi ise bazı araçlarda uygulama online çalışmaya gereksinim duyduğu için hata vermektedir.
- Otomatik test yaptıktan sonra sisteminiz 1 dk içerisinde yeniden başlayacak uyarı verdikten sonra bilgisayarınız restart ettiğinde ,açılış esnasında mavi ekranda sistem iki aşamadan oluşan bir tüm tarama testi yapacaktır. Bu tarama işlemi esnasında sabırla bekleyerek iptal etmeyiniz.

Sonuç olarak kullanılabilir bir uygulama ama size sormadan bir çok işlemi arka planda gerçekleştirdiği için neler yapıp yapmadığından bir habersiniz. Yani güvenlik takıntısı yada özel verileri, şifrelerini barındıran bir bilgisayarda kullanılması ne kadar doğru olur orası tartışılır. Benim gözlemlediğim kadarı ile basit temel işlevlerini (sistem hakkında kullanıcıyı bilgilendirme, sistem dosyaları temizliği, network temizliği, bellek testleri) yerine getirdi.

İllaki bilgisayarınızda temizlik yapacak iseniz aşağıdaki klasörleri temizleyiniz ve c sürücünüzde (sistem genel olarak c de kurulu olduğu için c diyorum siz farklı kurduysanız orası için uygulayınız) sağ tuş yaparak özelliklerde disk temizlemeyi yaparak gereksiz dosya ve klasörleri, sistem dosyalarını temizleyiniz. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra bariz bir hızlanma olduğunu farkedeceksiniz.
- C:\Windows\Prefetch
- C:\Windows\Temp
- C:\temp (bu klasör her pc de olmayabilir, kurulan programların artık dosyalarını barındırır)
- C:\Users\sizin kullanıcınız\AppData\Local\Temp (başlat->çalıştıra %temp% yazarakta ulaşabilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,895
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst