Tehlikeli radyasyon veya frekans yayma olasılığı varmıdır..

mobidik64

Üye
Katılım
10 Şub 2012
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
44
İyi günler arkadaşlar

headent sistemi bizim çalıştığımız odada bulunmaktadır. ( kanal dağıtımı )

24 adet uydu alıcısı
3 adet modülatör
2 adet modem ( wiralessleri Kapalı )
32 port Ehhernet dağıtıcı

**not bu cihazların çektiği toplam amper 1.360 (1.5 amper)

rock dolapta bu cihazlar var bu cihazlar ortama insan sağlığını etkileyecek dalga yayarmı?

tşk kolay gelsin herkeze
 
Uydu alıcıları herkesin bildiği gibi ve ismindende anlaşılacağı gibi sinyal yaymaz , sinyal alır . Modülatör ve modemdende korkma . Ethernet dağıtıcısıda kablolu olduğu için insan sağlığına zarar verecek sinyal oluşturmaz .

Aslında sormamız gereken baz istasyonlarının sinyalleri ve uyduların dünyaya gönderdiği sinyallerdir .

Sinyallerin ( frekans yada diğer isimleri ) renkli olduğunu varsayalım . Mesela siyah olsun ve görünsün . Sinyalleri siyah renkleriyle görebilseydik dünyada karanlıktan hiç birşeyi göremezdik :) Cep telefonları , baz istasyonları , uydu yayınları , radyo yayınları , tv vericileri , telsiz vericileri bunlar 7/24 iletimde olan sistemler .

Bunları göz önüne alırsak o odanızdaki sinyal seviyesi dışarıdaki sinyal seviyesinden (aslında odanıza/larımıza da giriyor heryere giriyor zaten:) ) kat be kat düşüktür .
 
Yakınınızdan geçen bir 220 ac. elektrik kablosu,eğer üzerinde yüksek akımlar taşıyorsa,oluşturacağı 50 hz.lik değişken mağnetik alanlarla,(Örneğin;dizinizin üstünden giden ufo elektrik sobasının,yağlı-rezistanslı radyatörün kablosu )insan vücudu için,sizin bahsettiğiniz donanımlardan çok daha tehlikelidir aslında.Bir cep telefonu bile birkaç miliwatt.lık veya 1-2 watt.lık çıkış gücüyle,bir Mikrodalga fırının verdiği 600-700 watt.lık mikrodalga gücüyle kıyaslanırsa eğer,cepten 600-700 kat daha tehlikelidir.(Yüksek watt. değeri yüzünden).Yeterki mikrodalga fırının çizilme veya arıza dışı dışarıya mikrodalgayı vermesi ve cep telefonun da kulaklıksız ve SAR değeri düşük modellerle kullanımı olmasın.Baz istasyonları da bulundukları bina zeminine değil,başka yönlere doğru mikrodalga yayarlar,cep telefonu baz istasyonunun az veya çok uzak olduğu taşra,köy gibi yerleşim yerlerinde sinyali yakalayıp kuvvetlendirmek için daha fazla güç(Watt.) değerinde çalışp daha çok mikrodalga yayarlar.Kablosuz modemler,kablosuz halde ancak çok yakın mesafeler için tehlikeli olacaktır.Ancak bir mikrodalga fırının kaçak yaparak ortalığa verdiğinin yine 12-15 watt/700 watt 'daki oranı ölçüsünde çok daha az tehlikelidir.

Daha detaylı bilgiler,T.C. sınırları içinde hocalık yapan değerli akademisyenlerden(Elektrik-elektronik bölümü) ve "Mikrodalga" ile ilgili bilgi veren,endüstri meslek lisesi kitaplarından öğrenilebilir.

Cihaz kablonuz 1.5 amper gibi cuzi bir akım taşıyor,50-100 amper olsa ve çok yakınınızdan geçse o zaman endişelenmeniz yerinde olurdu.Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz:Yakın kablolardan geçen,yüksek ve değişken akımlar(Alternatif akımlar) sizin düşündüğünüz donanımlardan insan vücudu için,kat kat daha tehlikelidir.

Ayrıca radyasyon ve mağnetik alanlar hakkında ayrıca aşağıdaki forum içi linke bakabilirsiniz.

https://www.kontrolkalemi.com/forum...etizma-elektromanyetik-alanlar-radyasyon.html
 
Son düzenleme:
bence hiç bir risk yok endişelenme...
 
Düzeltme:"...cep telefonun da kulaklıksız ve SAR değeri düşük modellerle kullanımı olmasın." cümlesinde geçen,"düşük" kelimesi yerine "yüksek" kelimesi kullanılmalıydı.İlginize istinaden yanlışlıkla yazılmış olan bu hatayı düzeltiyorum.Saygılarımla.
 
40 m2 alanda sadece bu cihazlar var bende sizin gibi düşünmüştüm... belki bilmediğim bir zararı vardır diye tereddüte düşmüştüm. baz istasyonu tv vericileri ve radyo frekansları zaten oturduğumuz yere kadar ulaşıyor bunada yapacak bir şey yok. aydınlatıcı bilgileriniz için tşk ederim...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,966
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst