Tehlike ve risk arasındaki fark

morinel

Üye
Katılım
2 Ağu 2010
Mesajlar
184
Puanları
1
Yaş
43
Arkadaşlar aşağıdaki resimde bir yanlış olduğunu düşünüyorum. Elektrik bir enerji türüdür. Elektrik enerjisinin tehlikesinden de söz edilemez. Ama eğer denilmek istenen şey karşıdaki kişinin dikkat etmesi gerektiği ise aynen şöyle yazılmalıdır: "Elektriğin Çarpma Tehlikesi". Yani bizi korumak istedikleri şey Elektrik enerjisinin çarpma riskidir. Evet Elektrik çarpabilir ama bu bir tehlike değil risktir çünkü çarpılmayabilirsiniz de. Dolayısıyla Elektrik tehlikesinden söz edilmemelidir. Saygılarımla.




20131004_152102.jpg
 
Bu levhalar her yere asılmaz zaten, elektriğin tehlikeli olabilceği yada sizin bakışınızla riskin fazla olduğu yerlere asılır. Mesela bir ırmakta herkes yüzer balık tutar ama belirli yerlerde ölüm-boğulma olmuşsa ve bu bir kaç kez tekrarlamışsa o bölge tehlikelidir. Oralara levha asılarak kişiler uyarılır.Elektrikte her zaman risk vardır. Ama bu levhalar asılmışsa riskten daha fazlası var demektir. Ayrıca risk ve tehlike arasındaki farkı ve benzerlikleride iyi anlamak yorumlamak lazım
 
Teşekkür ederim. Dolayısıyla arada bir fark olduğu ve buna dikkat edilmesi gerektiğini anlıyoruz.
 
Ben öyle bir şey yazmadım:) Ama haklı çıkmak size iyi gelecekse haklısınız
 
Bencede yüksek gerilim gibi elimizde olmadan uzaktan çarpabilecek yerler tehlikelidir.Diğerleri bencede gereksiz.Zaten ehil olmayan elleyemiyor.
 
Elektriğin bir ölüm tehlikesi vardır, bence! bu yüzden enerjili olup herkese açık olan her yere, panoya, elektrik odalarına elektrik tehlikesi yazılıyor, ha risk nedir? siz, ehil kişi olmayıp bu bölgeye yaklaşırsanız risk alıyorsunuzdur bu risk sizin ölme ihtimalinizi arttırır.

Tehlike her zaman vardır, riski siz oluşturursunuz. Bence böyle.
 
arkadasim kesinlikle yazdiklarina katilmiyorum..elektrik tehlikesi ile carpma tehlikesi kavramlari cok farkli seyler degil.kendin soyluyorsun bunu ,demekki elektrigin bir carpma tehlikesi var..olaya sadece enerji turu olarak bakmamak lazim..elektrigin oldugu heryerde bir tehlike vardir.gevsemis ufacik bir kablonun cok buyuk yanginlara neden olabilecegini ve oldugunu biliyoruz ve goruyoruz..eski isyerimde ozurlu kadrosundaki bir temizlik personeli trafo odasina girip temizlik yapmak istemis ve feci sekilde can vermisti..bilincsiz ve ehil olmayan kisilerin boyle mahallere girmesi oldukca tehlikelidir. meslegi geregi giren kisiler icin de daima bir risk faktoru vardir..bir ag panosunu ac ve yukarida duran icinde elektrik enerjisi bulunan bir barayi elinle kavra bir bakalim, ya da en basiti evdeki elektrik prizinin icine bir cubuk sokmayi dene. yapamazsin..cunku orda bir tehlike oldugunun farkindasin,olum tehlikesi oldugunun da farkindasin..
 
Elektrik tehlikeli bir enerjidir. Uyarılar, işaretler tüm dünyada bu işlerle uğraşanların yıllar boyu edindikleri, tecrübeler, yaşadıkları kazalar sonucunda kazandıkları tecrübelerle oluşturuldu.

Kimi zaman Bakım yapılan yerde işi yapan kişi gerekli tertibatları alıyor, elektriği kesiyor, şalteri ayırıp izole ediyor ve kilitlemeleri yapıyor. Ama çalışma yaptığı yerde bu gibi etiketi asmayı önemsemiyor. Eğer o alanda çalışan başka bir kimsede varsa ve çalışma yapıldığından haberi yoksa çalışma yapılırken enerjiyi verme ve çalışana zarar verme riski her zaman vardır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,589
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst