tefal ütü çalışmıyor

osmanq123

Üye
Katılım
6 Tem 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Tefal ütü bazen çalışıyor bazen çalışmıyor.Sap kısmında elektronik devre röle v.s. var.ütü yatay konumda devreyi kesiyor galiba arızanın oradan olduğunu tahmin ediyorum.yardım edermisiniz.
 
Bağlantılarında bir kopukluk olabilir.Ütünüz eğer garanti kapsamında ise Teknik servisine götürmenizi tavsiye ederim.Ütünüz eski bir ütü ise Teknik servis arıza için üteye göre yüksek fiyat alabilir o yüzden(tamamen sizin istemenize bağlı) her hangi bir tamirciye götürebilirsiniz.
 
kablosunda arıza olabilir ütüler çok hareket ettirildikleri için kablonun ütüye ilk girdiii yere bakın onda bişi yoksa aut off bozulmuş veya termostatda arıza olabilir ama tefal ütüyü açmak bile marifet ister kolay gelsin.......
 
Bugün arkadaşım Tefal marka bir ütü getirdi bana çalışmıyor şikayetiyle. Hemen arka kapağın altında termostat bağlantı kablosunda kavrulmadan doğan bir kopuk vardı. Sizin ütünüzde de böyle bir problem olabilir. Kısmi temaslı..

Güç kablosunu da boşa alıp sağlamlık testi yapmanızı tavsiye ederim.
 
ben de daha dün firsatciyiz.com'dan tefal ütü sipariş ettim. iyi bir marka olduğunu düşünüyorum. bağlantılarında sorun olabilir bence de... sorunu çözemezseniz siteye bi bakın derim fiyat uygun gayet... tamir parasına yenisini alırsınız.
 
öncelikle ölçü aletiyle kablosunu,termostadının açıp kapatmadığını ve rezistansını ölç bunlar çalışıyorsa problem elektronik devresindendir. bu devre ütünün camaşır üzerinde unutuldugu zaman devreyi kesen ve dik olarak bırakıldığında belli bir müddet sonra ütünün enerjisini kesen bir devredir bu yüzdendir ki devreyi direklersen bu özelliği gişder bi dahada camaşır üzerinde unutmassın olur biter.
 
merhaba arkadaşlar tefal ütünün lambası yanıyor ama ütü ısınmıyor sebebi sizce ne olabilir? ben rezistantan düşünüyorum acıkcası?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst