Tecrübeli mühendislerden tavsiye istiyorum Memuriyet mi Özel mi?

lyrk

Üye
Katılım
6 Şub 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
43
Ben 7+ senelik tecrübesi olan Elektrik Elektronik Mühendisiyim. 35 yaş sınırı gelince Memuriyet düşünmeye başladım. KPSS vs ye girdim. Puanlarım fena değil. Şu anda yarı özel yarı kamu kurumsal bir şirkette 4K TL ye çalışmaktayım. Kıdemle beraber seneye 5K e çıkacak bir maaşım var. Yaptığım İş çok yorucu. Tasarım yapıyorum. Çalıştığım şirkette insanların %99 u birilerinin torpiliyle gelmiş. Adam kayırma, çelme takma had safhada. İnsan kalitesi çok düşük. Kısacası mutlu değilim. Memuriyete geçme ihtimalim kuvvetli (Aldığım puanlar vs). Bu negatif yönlererağmen bu maaş bırakılıp 3000 TL memur maaşına talim eder miydiniz? Yoksa sabredip devammı ederdiniz?

Not: Eşim çalışmıyor. Bir taraftan bu memur maaşıyla Ankarada yetirebilirmiyim kira vs bunuda düşünüyorum. Evi taşımam gerekecek. 3 sene sonra 4000 civarı uzman maaşı olacak memur olursam bu da bence fena bir rakam değil sizce?)
 
Son düzenleme:
Memuriyette emekli olana kadar garanti var. emekli maaşı da yüksek...1000 tl fark ta büyük bir fark değil..
ikisi arasındaki oran olarak demek istiyorum...
3000 tl ye geçinilir...
 
2008 yılında ben sana göre daha büyük bir farkla kamuya geçmiş biriyim, bende 7 yıldan sonra kamuya geçtim. Bu forumda çoğunun cevabı var, hiç bir mühendis 1000 lira fazlasına kamudan özele geçmez. Eşinin çalışmaması biraz sıkıntılı ama kamu maaşıyla 3 bin lira ilede yaşanılabilir. Sonuçta benim eşim çalışıyor ama kamuda insanlar belli bir standrtta yaşar. İlerde 5 bin lira maaşım olur derken kamuda 3.500 tl gelmiş olur zaten. inana bana o çektiğin strese değmez ve ilerde ekonomik krizlerin ne getireceği belli olmaz.Üstelik eşin çalışmadığından vede çocuklardan dolayı 200 tl ortalama daha fazla kazanırsın. Yani kabaca 3.200 tl civarı maaşın olur.

Görmedim , sanırım uzman olarak geçecekmişisin, o zaman hiç durma aklında bişey kalmasın, Ankaraya yerleş.
 
Tecrübeli değilim hocam ama kaç yıldır çalışıyorsun özelin ne olduğunu anlamadın mı? İşin sonu yok, bir 10 yıl sonra işsiz kaldığında yani yaşın 45 civarı olduğunda emekli olana kadar nasıl aileni geçindirebileceksin??? Devlet altında çalıştığında Allah göstermesin bir kaza geçirsen bile emekli edilir ailen mağdur olmaz, arkadaşların dediği gibi emekli maaşında yüksektir. Bu kadar tecrüben var belki boş zamanlarında ek iş bile yaparsın. Bence yeter bu kadar yorulduğun, artık patronlara değil, devletine çalışma zamanı, umarım gönlünce olur.
 
kendi işinin patronu ol bence çevre yapmışsınızdır 35 yaşına kadar sermayede varsa olur bence....
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst