Tecrübelerinize İhtiyacım Var.

herkese merhaba arkadaşlar
artık yazılan yorumlar bu konu genç arkadaşımıza yardım etmekten çok Tükiyenin genel en büyük sorunlarına varıyor ne yazık ki kurulan bu düzende 4 yıl dirsek çürtmeden kimsenin gözündebi önemin
olmuyor yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkürler...
"lanet olsun bu burjuva düzenine" kurtlar vadisindeki MURO karakterini şimdi daha iyi anlıyorum. ;D ;D ;D
 
Sayın genç arkadaşlar içinde yaşadığımız sosyoekonomik sıkıntıların üzerine birde anlaşılamamak veya değer bilinmezliklere lanet okumanın ötesinde karamsar düşüncelerinize itirazım var .
Yurt dışında şu anda bile oldukça sıcak memleketteyim ,yanımda çalışan onlarca hintli ,nepalli ve pakistanlının yanında benim gözümde çokkkk şanslısınız .Şöyleki ...maaş veya kalınacak imkanlardan bahsetmeyeceğim hemen yalnış anlamayın .

Ekleme :



Bir kere bu adamlar ne olursa olsun istedikleri kadar yetenekli veya bilgili olsunlar asla ve kat a daha fazla yani sizler kadar yükseklere kariyer olarak erişemezler .
İkincisi birazda hataları kendimizde arayalım ve becerilerimize yeni beceriler katmak için elimize gecen hertürlü dokümanı okuyarak,araştırarak mesleğimizde yeteneklerimizi ve bilgilerimizi arttıralım .
Kaç kişi teknik kitapları düzenli olarak okuyor ,kaç kişi yani teknisyen veya tekniker veya formen ,herneyse ingilizce ögrendi .
Ben senelerdir mühendis olarak hem şantiyelerde hemde proje gruplarında yetenekli ve bilgili eleman aradım ve ne yazıkki inatçı ,huysuz ,kendini birşey zanneden ,beceriksiz ama reklamını iyi yapan insanlarla daha çok karşılaştım .
Yurt dısında ve yurt içinde iyi eleman bulmak zordur ,iyi bir eleman iyi bir insan ve gerçekten işe yeterli eleman olmanın yoluna bakın önce ,yani kendinize ,şansınıza vede ülkeye kahretmekten önce ,merak etmeyin namınız sizden önce bizlere gelir .







_________________________________________________

Bu mesaj en son " 08 Nisan 2008 " tarihinde saat " 21:17:10 " arası Mesut tarafından değiştirilmiştir.

Açıklama : Arka arkaya mesaj yollamak yerine son mesajınızı değiştirerek düzenleyiniz.

_________________________________________________
 
sn ttayfun mesajımdaki söz bir replikti ve bu sorunu dile getiren komik bir söz olarak yazmıştım
anlaşılmadı galiba olsun ama sizin de görüşlerinizi almak iyi oldu
bir de teknik eleman yetişmesi zor olduğunu herkes bilir tarlada yetişmezler bu yüzden aranılan özellikler bir kişide toplansaydı zaten üsleriyle anlaşmazlık çekmezdi.
 
sayın ttayfun konuya gerçekten güzel bir yaklaşım göstermişsin bu yaklaşımından dolayı seni tebrik ediyorum.
sayın PİC_achu nun konusuna gelince arkadaşım sen bi bakıma konunda çok haklısın
bizim piyasada etikete çok önem veriyorlar.
etiketten kastım ünvan yani çıraklıktan yetişmiş işin tekniğini iyi kapmış yetenekli çalışkan
bir elemanla bir mühendisi normal bir vatandaşımıza veya büyük bir işletmesi olup işletmesine elektirikçi
almak isteyen birine alternatif olarak çıraklıktan yetişenle mühendisi göstersek 100/80 i mühendisi tercih eder.
burda mühendis veya diğer mektebi eğitim alanları eleştirmek değil niyetim yanlış anlaşılmasın.
ama şunuda bilirim kişi her ne kadar kendisini geliştirrirse okadar popüler olur.
yani illa dirsek çürütüp okumak şart değil iş hayatındada insan kendini yetiştire bilir.
işin özü kafanı eğip çalışacaksın araştıracaksın sormak hiç ayıp değil bilmediğini soracaksın.
ama en önce işini sevip iyi bir noktaya geleceğine inanacak ve azmadeceksin.


<<<<< saygılarımla>>>>>
 
işçi olmak istiyorsan ilk hatayı teknik lise okumakla yapmışsın.sebebi şu ki işyerleri teknik lise mezunu almak istemez çünkü kanunen ilerde ben teknik lise mezunuyum meslek lisesinden daha fazla maaş almam lazım diye dava açarsın.teknik liseli 1100 ytl maaş alırken meslek liseliye 1000 ytl verilir.Fabrika niye boş yere maliyeti aynı olan işçi için 300 meslek liseli alacağına 280 teknik liseli alsın.

4 yıl okuyup öğretmen olmak istesen kadro kapalı öğretmen olmak imkansız.

Öğretmen olarak iş hayatına atılmak istersen öğretmenin iş hayatında bir ünvanı yok.Mühendis değil-işçi değil-teknisyen değil ve hiçbir imza yetkisi yok.4 yıllık fakülte mezunu oldukları için işçi olarakta çalıştırılmazlar.Eğer diplomanı göstermeyip teknik lise mezunu olarak işe girersen de anlarlarsa işten atarlar ilerde fakülte mezunuyum maaşımı arttırın deme diye

Evet senin yapman gereken en akıllıca iş ki oda 2 yıl daha okuyup myo mezunu olmak ve kendini bu alanda yetiştirmek....(mekatronik-otomasyon-bil.prog. vb.)

yada astsubay olmak...
 
sn swordfish'e tamamen katılıyorum ek olarak ara eleman istihdam açığının her meslekte olduğunuda belirtmek isterim. Mesleğini seven,yetenekli,meraklı,çalışkan bir ara eleman asla işsiz kalmaz.
 
İlginize yardımlarınıza ve samimiyetinize çok teşekkür ederim...
 
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var .400m fiber optik kablo çekeçegim işcilik fiyatı hakkında bilgi vetrirseniz sevirim.
 
Slm arkadaŞlar bu konuya benİmde tuzum olsun 1980 eml lİsesİ mezunuyum Şu an tcdd de sİyalzasyon Üzerİne ÇaliŞmaktayim,etİket fİkİrlerİnİze tamamen kailiyorum kamuda etİketİn yoksa aĞzinla kuŞ tutsan yerİn bellİdİr bİzde ÇaliŞan okumuŞlarin bİrcoĞu pİyasada İŞ yapamamiŞ becerİksİzlerdİr ben emklİ olunca gerÇekten mesleĞİmİ yapacaĞim aradan geÇen 20 yilda İyİce kÖrelmİŞİm ama aÇiklarimi kapatmak İÇİn ÇaliŞiyorum genÇ arkadaŞlara tavsİyem okusunlar ama boŞ deyİl dolu dolu,gerÇekten Ülkemİzİn İŞİnİbİlen eĞİtİmlİİnsanlara İhİyaci var,allah ŞÜkÜr maaimiz İyİ ama anca karnimiz dymakta belkİ Şİmdİkİ aklim olsaydi cok ÇaliŞir bu İŞİ hakkiyla yapar belkİ Şİmdİkİnden fakli bİr hayatimiz olurdu ne olur ÖĞrenİn ve bu ÖĞrendİklerİnİz kullanin.slm ve dua İle en deĞerlİ hazİne bİlgİdİr unutmayin...dolu baŞakeĞİk durur boŞ baŞaksa dÜnyayi ben yarattim dercesİne dİkİlİr anlayin ..
 
Merhaba arkadaşım,
Ben de bir otomatik kumanda mezunu olarak söylemeliyim ki okumakta olduğun bölüm gerçekten çok iyi bir avantajdır sana. Ben Haydarpaşa ATL mezunuyum, ardından önlisans okudum ve dikey geçiş ile teknik eğitime geçtim. Diğer arkadaşların da söylediği gibi piyasada çok fazla atama bekleyen teknik öğretmen var, fakat piyasada iş yapan firma sahibi teknik öğretmen de çok var. Benim tavsiyem hepsinden önce kesinlikle ATL mezunu olarak liseyi bitirmendir. Ben liseyi bitirir bitirmez iş buldum, ayrıca gittiğim her yerde ATL mezunu olmanın avantajlarını yaşadım. Söylemek istediğim şudur ki ATL mezunu bir insanla düz liseden üniversiteye gidip mühendislik bitirmiş bir insan arasında -istisnalar hariç- bilgi açısından çok fark olabiliyor, tabi bu senin mesleği sevmene ve kendini geliştirmene de bağlı. Ardından da dikey geçiş veya öss hangisini yapabilirsen bir şekilde lisans öğretimi yapmanı tavsiye ederim, zira ne kadar bilgili olursan ol MYO mezunuyum dediğin zaman eksi puan almak kaçınılmaz olabiliyor. Ayrıca MYO'daki derslerde de çok rahat edersin diye düşünüyorum, tabi herşeyden önce kendini iyi analiz edip gerçekçi olman gerekir, hep iyi örneklerden bahsettim ama maalesef bu alana hiç ilgi duymayıp sırf okumuş olmak için zorla MYO'lara gidip 2 yıllık okulları 4 yılda bitiren çok insan tanıyorum (lütfen kimse yanlış anlamasın sadece tecrübelerimi paylaşmaya çalışıyorum).

Özet olarak ATL mezunu olmak, özellikle Otomatik kumanda mezunu olmak büyük avantajdır, otomasyon alanında çalışmak istersen teknisyen de olsan mühendiste olsan hem mekanik, hem hidrolik-pnömatik, hem de elektrik-elektronik vb. alanında bilgi sahibi olmak seni bir adım ileri götürür.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst