Tecrübelerinize İhtiyacım Var.

kaNtura_kn

Üye
Katılım
29 Eki 2007
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Öncelikle herkese merhaba ve kolaygelsin...Böyle bi forum düşünüpte uğraşanların eline emeğine sağlık...Benim birkaç sorum olacak ve burdaki tecrübeli abilerimin bana yardımcı olacağına can-ı gönülden inanıyorum...Ben şu anda İstanbul Zeytinburnu ATL de Otomatik Kumanda bölümü öğrencisiyim.Şu anda lise 3.sınıftayım ve önümde iki seçenek var.Birincisi ben dersaneye gidiyorum ve 4 senelik bir üniversiteye hazırlanıyorum.Aslında tam olarak hazırlanma sayılmaz çünkü 4 senelik bir üniversiteye gittiğim zaman ya elektronik haberleşme öğretmenliği yada bilgisayar öğretmenliği bölümlerine gidebiliyorum.Yani sizin anlayacağınız sadece öğretmenlik bide mekatronik olsa yine iyi ama elektronik ve bilgisayar.Ben bunu kesinlikle istemiyorum.İkinci seçeneğimse;okula 1 sene daha devam edip anadolu teknik mezunu olmak ve daha çok plc daha çok bölümle ilgili dersler öğrenmek ve ardından dikey geçiş hakkımı kullanarak 2 senelik bir üniversiteye gitmek.Ben plc yi bu sene görmeye başladım ve hoşuma gitti.Ancak dersane öğretmenlerimin bana söyledikleri iki senelik bir üniversiteye gidersem sadece işci olup en fazla 1 milyar maaş alabileceğim.Ama 4 seneliği kazanırsam yine plc öğrenebileceğimi daha iyi yerlerde olacağımı söylüyorlar.Arkadaşlar yanlış anlamayın dersanenın öğrencı cekmek ıcın yapacağı bısey olamaz cunku parası pesın odendı ve sözleşme imzalı ben oraya gıtsemde gıtmesemde para kesıldı.Ancak benım aklım fena halde karışık bu işi en iyi piyasanın içindekiler çözer diye düşündüm bana yardımcı olursanız çok sevinirim..Şimdiden cevaplarınıza teşekkür ederim..
 
merhaba kardeşim ben siirt park elektrik bakır madeninde oto elektrikçiliği yapıyorum.
maşallah okul hayatın başarılı geçmiş ben orta okul mezunuyum.
Çalıştığım yerin seviyesine yetecek kadar kumanda bilgim var ve bakımını üstlendiğim araçların bir çoğu PLC sistemiyle kumanda edilmekte çalıştığım birim altında 2 yıllık mezun olan arkadaşlarım var ellerindeki teknikerlik belgeleri pek bi işe yaramıyor ben ve tekniker arkadaşlarım 1000 , 1100 ytl maaş alıyoruz.
benim tavsiyem 4 yıllık okumandan yana.
 
4 yıllık mezun sayısı oldukça fazla. Özellikle temeli sağlam olmayan iş tecrübesi olmayan yeni mezunlar iş bulmakta bir hayli zorlanıyorlar. Tüm iş sektörlerinde ara eleman(mesleklisesi mezunu,teknisyen ve tekniker) açığı ise oldukça fazla ve çalışma alanları oldukça geniş.
Ben size kendimden örnek vereyim yeni mezun olduğum yıllarda başvurduğum birçok fabrikanın insankaynakları müdürünün bana söylediği sözler hep aynıydı '' hakan bey bir tesiste elektrik mühendisi ihtiyacı genelde bir tanedir bu kişi ya genel müdür yada kısım müdürlerinin torpili ile işe alınıyor hevesinizi kırmak istemem ama durum maalesef böyle !!! ''
Benim size tavsiyem nitelikli bir ara eleman olmanız ; bir dalda uzmanlaşmış,yabancıdile hakim,iyi bir pc bilgisine sahip ara eleman piyasada hiç bir zaman boşta kalmaz hatta birçok mühendistende iyi maaş alır. Size hayat mücadelenizde başarılar dilerim...
 
Mekatronik bölümü elektronik ve bilgisayardan oluşmuyor içeriğinde elektrik ve makine görüyorsun eğer otomatik kumanda okuyorsan sana tavsiyem eğer kazanabiliyorsan mekatronik mühendisliği veya mekatronik öğretmenliği. Öğretmenlik okuyup piyasada çalışan çok insan tanıyorum. Ama ikiside olmazsa tavsiyem ön lisans mekatronik okumandır lisede okuduğun bölüm çok değerli bu yüzden üzerine mekatronik okuman senin faydana olucaktır.Önlisans mekatronik okuduktan sonra dgs sınavı ile 4 yıllık mekatonik bölümüne geçme şansında var.
 
istanbulda çalıştığım şirkette otomasyon sorumlusu olarak çalışıyorum 2 yıllık mezunuyum müdürüm ise 4 yıllık öğretmenlik bitirmiş aramızdaki fark bu başka bişey dememe gerek yok sanırım
 
sN. Berdibek in görüşü bana çok mantıklı geldi.
 
eşkiya abi demişsin ki 2 yıllık mezunuyum hangi okuldan mezunsun ve çalıştığın şirket nasıl bir yer biraz daha bilgi verebilirmisin??Ayrıca berdibek abi 2 yıllıktan 4 yıllığa dgs ile geçiş şansı var ama bunu sanırım son 9 senede 3 kişi yapabilmiş diye duydum yani 2 yıllığa gıttıkten sonra 4 yıllık şansı yok gibi bişey diyorlar.Ve cumali alp abi sanırım siirt de aldığın maaşla istanbuldaki aynı olmaz ve istanbulda çalışma imkanları daha çok diye düşünüyorum.Değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim.
 
kardeşim okulda çok önemli ama işi bilmek daha önemli ne kadar çok işi bilirsen daha çok tercih edilen olursun 4 yıllıkta bitirsen hiç birşey bilmedikten sonra araştırmadıktan sonra hiç bir önemi yok
 
dostum senin içn zor bir karar ama eğitim sisteminin çarpıklığı yüzünden istediğin bölümü kazananamıyorsun.bence kazana bilirsen 4 yıllık okuman senin için daha iyi olur.2 yılık bitirirsen çok azimli olup kendini geliştirmek zorundasın ve ayrıca kendini kanıtlamak zorundasın çünkü çoğu yer 2 yıllıkları eml. le bir tutuyor .boş ver sen 4yıllık oku iyi bir yabancı dil öğren.
 
yorum yapanlar tahsıllerınıde yazarlarsa daha aydınlatıcı olur ben ce
ben myo bilgisayar donanımı mezunuyum kesınlıkle okumaktan yanayım (adam gıbı okumak)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst