Tecrübe mi? Diploma mı?

Kimse mesleği anasının karnında öğrenmiyor biz teknikelemanların en büyük eksiği mesleklerini sevmemeleri, meslekleriyle ilgili kitap,dergi,makale,broşür,katalog v.b. bakmamaları, büyük bir kısmımız okuma özürlü, yaşadıkları sorunun çözümünü açıklayan birkaç sayfa yazıyı bile okumaya aciz çoğumuz. Diplomanın mertebesi ne olursa olsun bu okuma özrümüz devam ettiği müddetçe başarılı olmamız mümkün değil !
 
@YaşlıUzman o konuda çok hâklisiniz.
Elektirik, elektironik ve diğer teknik alanindaki malzemeler ve elamanlar sürekli olarak yenilenmekde.
Ama şunuda belirtmek istiyorum ki en azindan son zamanlara bakilarsa bu meslekde alttan yetişen personal saysi bana göre çok az diye düşünüyorum.
Bende meslek lisesi mezunuyum ve halen okulum ile irtibati kesmedim ve sürekli gitmeye çalışıyorum. Hocalarimiz ile sohbete girdiğimiz de örneğin 2010 ile 2014 sezonlari arasi okuyan öğrencilerin %6 veya %7 gibi bir orani kendi meslekleri üzerine adim atiyormuş.
Diğerleri ise gayru meşul.
İç Anadolu bölgelerine bir şey diyemem ama Akdeniz bölgesi olarak ne yazakki buralarda yetiştirecek elaman veya çalıştıracak teknik personel bulamiyoruz.
Ya kimisi çamuru sevmiyor yada tozu dumani. Acaba bu paranin kazanma başka bir yöntemi var mi ?
yani armut dalda sallanir azima düşer ballanir hesabı.
 
her ikiside önemli bence bu yüzden eğitimde aslında tecrubeyi kazandıracak şekilde eş zamanlı olmalı ama şu anda malasef eğitim sistemimiz bu şekilde değil ancak öğrencilik zamanında insanın kendisini geliştirmeye vakti oluyor. Ama gençlik yıllarında çok az insan zamanını mesleğini öğrenmek için ayırıyor.
 
yapılacak işin niteliğine ve işin aciliyetine göre değişir.
ama her zaman diploma ön planda olmalıdır. diploma tecrübeyi edinir, ama tecrübe diplomanın öğrettiklerini öğretemez.
diplomanın önemi doğru çünkü analitik düşüncenin temelini teşkil eder.Fakat tecrübe zamanı temsil eder.Vakit nakitdir.Doğru çözüm eğitilmiş kalifiye elemandır.Bu dediğime mühendislerde dahildir........
 
İllede tecrübe :D Birazda gülelim;

tecrübe.jpg
Ekli dosyayı görüntüle 21924
 
Son düzenleme:
@YaşlıUzman :D
Bir ne vi hâklisin tecrübesi olandan her şey beklenir. Yani işin kolay tarafi, zor tarafi, eksiği gediği, işlevi ve daha neleri.
Yaşamak ile yaşanmişin arasinda ki farki da anlamak lazim bence.
 
bu neydi sabah sabah UZMAN BEY oldum gulmekden. :)

ici bos olana diploma ne yapsin.
 
:) uzman bey ağzına sağlık . Ayrıca diploma dediğiniz şeyin bir anlamı olması için içinin dolu olması lazım
,ama üzülerek söylemek gerekir ki , aramızda diplomalı çok cahil dolaşmakta;Ben bir firmada arge sorumlusu olarak görev yapmaktaydım, üniversiteyi bitirmiş staj için gelen arkadaşlar oluyordu oradan biliyorum :) firmaya gelirlerken burun havada arslan gibi giriyolardı ben bilmem ne üniv mühendis vs.. :) 1 hafta sonra kedi gibi oluyolardı bildiğin sudan çıkmış balık :) müdürümüz şu şu vs.. arkadaşımıza öğret fln :) sanki marstan gelmiş dünyayı yeni tanımaya başlar gibi, istisnalar hariç tabi arkadaşlar kendini geliştiren zehir gibi arkadaşlarda var ama azınlık çoğunluğun %1 olunca ellerindeki kağıttan başka birşey ifade etmiyor ve özel sektör alıyor 1 haftada işine son veriyor yani herzaman tecrube ve kendini geliştirmişlik önemlidir .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,298
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst