TD200 Haberleşme Nasıl Sağlanır

zehirmen

Üye
Katılım
12 Şub 2007
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
44
Hocam Bu Td200 Panelİ Plc İle Nasil HaberleŞİr, Paneldekİ Yazilanlar Plc Nİn Neresİne Yazilir, Panel Dekİ Yazilanlar Plc De Bİr Yere Mİ Tanimlanir Sonra Orayami Atanir , KÜÇÜk Bİr Örnekle AÇiklayacak ArkadaŞtan Allah Razi Olsun.
saygilar...................
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
zehirmen öncelikle step 7 micro/win programlıyıcın varsa burdan tools menusünden text display wizard seçiyorsun burdan istediğin td 200 modelini seçip uygun alarm,kullanıcı menu ayarlarını yapıp uygun adreslere gerekli mesajları veriyorsun bunları projende data block bölümüde görebilirisin uygun döngüler kuracak sembolleri symbol tablondan ayarlayıp programı s7-200 yazabilirsin bunanla ilgili bir örneği siemensin sitesinden gönderiyorum gerekli bilgileri help dosyasından bulabilirsin kolay gelsin

http://support.automation.siemens.c...g=en&siteid=cseus&aktprim=0&extranet=standard
 
arkadaşlar merhaba.TD 200 ile çözemediğim bir sorunum var.Örneğin sıcaklık ayarı yapıyorum.TD 200'e 30 dereceyi atadım.Karşılaştırma komutu kullanarak sıcaklık 30 dereceye ulaşınca deyreye bir fan girsin diye programladım.Ben TD 200 üzerinden bu set değerini değiştiriyorum örneğin 27 dereceye indiriyorum fakat yeni ayarladığım set değerine göre bir çıkış alamıyorum.Fan 27 derecede değilde hala 30 derecede devreye giriyor.Sanırım edit notification ve acknowledgement notification bitleriyle alakalı birşey fakat bu bitlerin anlamlarını ve kullanım şekillerini bilmiyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
arkadaşlar benim için gerçekten çok önemli bir sorun acaba bir fikri olan yokmu ???
 
vallah kardeş sen ne güzel atamışsın ben daha onuda yapamıyorum,sen şimdi mümkünse o projenin bu aşamasına kadar nası geldin,ne yaptın anlatırsan sevinirim...
 
05 otomasyon, arkadaşım ben bu projenin bu aşamasına kadar recep çetin'in s7200 plc'lerle otomasyon
kitabından faydalanarak geldim yeni başlayanlar için harika bir kitap tavsiye ederim.En son fiyatı 25 ytl idi.Birsen yayınevinden temin edebilirsin.

weed ,tavsiyen nedir?Bu sorunu nasıl halledebilirim?
 
slm lar benimd şöyle bir problemim var bende ki plc delta bununla nasıl haberleşir acil yardım tşk
 
Arkadaşlar merhaba,

Bitirme tezi konum operatör paneli ve plc ile sanal servo motor kontrolü ve PLC ile ilk projem.operatör panelimiz td200 ve plcmiz s7 200 ve okul laboratuvarında S7 200 deney seti var. Elimde bir çok döküman var ama uygulamaya geçme aşamasında yararlı olmuyorlar. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş var mı ?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst