TCP/IP için En iyi OPC Hangisidir?

tankut26

Üye
Katılım
27 Nis 2010
Mesajlar
19
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba,
TCP/IP protokolünde FP-X Plc ile Scada'yı (Reliance,Vijeo) OPC server kullanarak haberleştirmek istiyorum. Nais'in OPC Server'ını kullanıyorum. Ancak hızından memnun değilim. Reliance ve Vijeo Citect'de FP-X'in TCP/IP driver'ı mevcut değil. Bana ücretli veya ücretsiz TCP/IP protokolü için OPC server önerebilirmisiniz. Teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Merhaba tankut26

Kullandığın OPC server yeni olan mı?(2.0)
eski versiyonda yavaşlık olduğunu biliyorum ancak yeni versiyon hakkında bir bilgim yok.

Eğer yanlış bilmiyor isem TCP/IP opc server bulabilirsin ancak protolünün Panasonic i desteklemesi gerekmektedir.Bu sebepten dolayı panasonic protokolünü testeklemeyen TCP/IP OPC ile plc adreslerine ulaşmassın.

Eğer FPX ethernet kaseti modbus ı desteklese idi Modbus TCP/IP üzerinden ister opc ile ister direk haberleşe bilirdin.

ABC Enser firması panasonic plc ile kendi scada programları olan Movicon scadayı kullanacak müşterilerimize Movicon scada yı almaları karşılığında Panasonic PLC driver ını ücretsiz vermektedir.

Sana tavsiyem ücretsiz verecekleri bu driver dosyasının FPX ethernet haberleşmesini destekleyip desteklemediğini sorman olacaktır.

Duruma göre artık sen kararını veririrsin.
 
merhaba panasonic destek,
panasonic'in son çıkarmış olduğu opc server'ı (2) denedim. FP-X ile hem reliance hemde vijeo citect scada proğramlarını TCP/IP protokolü ile uzaktan haberleştirdim. Hız da gayet iyi. İlginize teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst